UTRECHT - Na een lange winterstop mocht Winkel VR1 dan eindelijk aan de tweede helft van de competitie beginnen, en de ploeg van trainer John Bijvoet deed dit goed door direct de koppositie in de 2e Klasse op te eisen. In Utrecht won Winkel met maar liefst 3-6 van Sporting '70.

En dat was een fikse opsteker voor Winkel. Eerder dit seizoen won de ploeg ook al met 1-0 van de Utrechtse formatie in een wedstrijd met heel veel kansen over en weer. Winkel startte ook nu sterk en wist de hoog opkomende verdediging van Sporting in de beginfase goed onder controle te houden. In de 13e minuut was het Noortje Verschuur die op aangeven van Fleur Hogervorst de 0-1 wist aan te tekenen. Een goeie vijf minuten later viel de 1-1 door slordig en wild uitverdedigen. Vlak voor rust werd Jaimy Visser gelanceerd door Fabienne Rood, die vrij baan had naar het doel van Sporting, eenvoudig de keepster voorbij speelde en de ruststand op 1-2 bepaalde.

'De tweede helft moest beter, feller en korter op de man. en dat leek gelijk goed te gaan', aldus elftalleidster Marijne Euser. Toch leek het even de verkeerde kant op te gaan nadat Sporting zomaar op een 3-2 voorsprong kwam. De 2-2 viel uit een makkelijk gegeven strafschop en kort daarop een schot wat ver leek over te gaan, maar zakte ineens het net in daalde. Kort hierna werd Sporting nogmaals gevaarlijk; een hard schot werd gekeerd door keepster Pascha Groot en de bal viel voor de voeten van een Utrechtse, maar Melissa de Boer wierp zich voor de bal en hiermee werd een zekere 4-2 voorkomen. 'Was die er in gegaan dan had ik het nog maar moeten zien', aldus Euser.

Gelukkig herpakte iedereen zich weer, raakte niet in paniek en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een scherpe voorzet van Janine Boersma bereikte Fleur Hogervorst en die knalde binnen. Nier veel later werd 'Hogervorst bediend door Madeleine Stoop; en stond Winkel weer op voorsprong met nog een klein kwartier op de klok. De 3-5 kwam van de voet van Janine Boersma, nadat een inzet van Madelon Swart maar half werd verwerkt door de keepster en twee minuten voor tijd was het wederom Boersma die op aangeven van Maryze Borst de bal over de keepster wist te spelen en daarmee verscheen de eindstand op het bord: 3-6. 'Over de gehele wedstrijd gezien zijn we absoluut de terechte winnaar, zo vond ook de trainer van de tegenpartij', besloot Euser.