ALKMAAR – In het vroege ochtendgloren hebben de vrouwen van Winkel een eenvoudige zege behaald op Alcmaria Victrix. In de tweede klasse beginnen de wedstrijd doorgaans vanaf het middaguur, maar deze eerder vanwege het bloemencorso in Winkel uitgestelde duel, stond zondagmorgen reeds om half tien gepland.

Het werd dus een ontbijtwedstrijd voor de dames, en Winkel ging hier het beste mee om. De ploeg van trainer/coach John Bijvoet was vooraf al favoriet. Zijn collega John van Loenen van Alcmaria Victrix heeft inmiddels een half elftal buiten de lijn staan vanwege (langdurige) blessures. Ervaren krachten als Chantal Boon, Bianca Kwast en Chantal van Hooren zijn er bijvoorbeeld er voor langere tijd niet bij.

Initiatief
De gasten uit Winkel namen het initiatief en behoudens een korte fase in het begin van de tweede helft gaf men dit ook niet meer uit handen. Al in het eerste half uur kreeg men drie zeer goede mogelijkheden uit dode spelsituaties. Vanuit twee opeenvolgende corners zag eerst aanvoerster Madelon Swart haar inzet van de lijn gekeerd worden en vervolgens was het Melissa de Boer die maar net naast mikte. Jaimy Visser was ook dichtbij de openingstreffer toen haar vrije trap op de lat uiteen spatte.

Die goal kwam er wel toen Maartje Honselaar een overtreding beging op Noortje Verschuur en Maryze Borst vanaf elf meter koelbloedig bleef. Twee minuten later was het Visser die van dichtbij kon scoren waardoor men met 0-2 ging rusten.

Alcmaria Victrix probeerde in de tweede helft wat meer grip op de wedstrijd te krijgen en kwam ook wat vaker in de buurt van de goal dan in de eerste 45 minuten. Lara de Decker vond zelfs bijna de aansluiting met een verwoestend schot op de lat. Winkel controleerde hierna de wedstrijd en kreeg in de slotfase nog twee dotten van kansen alvorens Noortje Verschuur met een mooie individuele actie de eindstand op 0-3 bepaalde.