WINKEL/TUITJENHORN – In de Derde Klasse A heeft Winkel zichzelf wat lucht verschaft door Texel’94 te verslaan. Competitiegenoot Hollandia T kwam in het bekertoernooi in actie en slaagde er eveneens in om een zege te boeken.

Winkel – Texel’94 2-0
Tegen hekkensluiter Texel’94 kon Winkel bij een overwinning goede zaken doen. Het verschil met de nummer laatst bedroeg immers slechts één punt. ‘In de eerste helft was het van beide kanten afwachtend en erg slordig’, zag de geblesseerde Youri Wegman.

Halverwege de tweede helft werd Winkel sterker en kreeg het echte goede kansen. Het was Rick Fijnheer die na prima voorbereidend werk van invaller Jim Berndt de score te openen. Ook de 2-0 kwam op naam van Rick Fijnheer die zijn ploeg daarmee aan de zege hielp.

Door de overwinning komt Winkel op zeven punten, wat resulteert in een elfde plaats. Er is een gat geslagen met hekkensluiter Texel’94, terwijl het de middenmoot in het vizier heeft.

Hollandia T – IVV 3-1
Voor Hollandia T stond er afgelopen zondag een bekerwedstrijd op het programma. De ploeg nam het op tegen IVV, dat koploper is in de Derde Klasse C. Het was dus geen gemakkelijke opgave voor de ploeg van trainer/coach Ronald de Rooij om de volgende bekerronde te bereiken.

In Tuitjenhorn was het IVV dat de score opende. Met een fraaie uithaal zorgde Rens Klijbroek echter voor de gelijkmaker, waarna diezelfde Klijbroek ook de 2-1 voor zijn rekening nam. Nog voor rust viel via Koen Hollenberg de 3-1. ‘Ondanks de wind was het veldspel in de eerste helft prima’, zei Ronald de Rooij na afloop. ‘Na rust hebben we, ondanks de tegenwind, geen kans weggegeven.’

Door de zege voegt Hollandia T zich bij de laatste 32 van het bekertoernooi. In de tussenronde is de ploeg immers vrijgeloot waardoor het na de winterstop verder mag in de beker.