WINKEL - Promovendus Winkel VR1 heeft zich zondag weer eens van de beste kant laten zien door het sterke De Tukkers met 4-1 te verslaan. Tegen een ploeg die in de laatste drie seizoenen slechts twee wedstrijden verloor leverde de ploeg van trainer John Bijvoet een collectieve teamprestatie.

Tegen de nummer twee in de stand van de 1e klasse C sloegen de Winkel-vrouwen telkens op de juiste momenten waar de gasten minstens net zoveel kansen kregen. Gezien de strijd die geleverd werd verdiende elke individuele speelster misschien wel een 8,5, maar keepster Pascha Groot verdiende zelfs een dikke negen. Keer op keer hield zij de ploeg uit Albergen, en dan met name de gevaarlijke Sophie Kastelein van het scoren af met enkele magnifieke reddingen.

In de eerste helft begon Winkel sterk en bij de derde corner die de thuisploeg kreeg te nemen was het raak. Sanne Brand verlengde de bal tot bij aanvoerster Madelon Swart die de 1-0 tegen de touwen schoot. Een kwartier later betekende een doeltreffende uithaal van Fabienne Rood de 2-0 wat tevens de ruststand bleek aangezien Groot de gasten tot drie keer van het scoren afhield.

Dat deed ze ook kort na de rust bij pogingen van Kastelein en Snijders en hoewel De Tukkers steeds meer bleven aandringen sloeg Winkel opnieuw toe met een mooie lob van Chantal Hendriksen. De 3-0 leek de beslissing, maar de gasten wilden niet opgeven. De strijd die Winkel leverde was echter groot en zelfs aanvalsters als Jaimy Visser en Hendriksen lieten zich regelmatig in de laatste linie zien om de verdediging, geleid door een solide Madeleine Stoop, te ondersteunen. Groot hield ondertussen Kuiphuis nog van het scoren af door goed haar doel te verkleinen waardoor deze op de paal mikte. Tien minuten voor tijd moest de uitblinkster toch capituleren op een schot van Snijders die via de onderkant van de lat binnen vloog. Winkel kreeg echter de verdiende beloning en in de blessuretijd zorgde Hendriksen voor de kers op de taart door haar tweede van de middag te maken: 4-1.

'Ik ben echt supertrots op de meiden want dit is een echte teamprestatie tegen een heel goede ploeg, en dit geeft vertouwen voor de toekomst want vandaag hebben we met zijn allen laten zien waar we als team toe in staat zijn', aldus een gelukkige trainer Bijvoet.

Winkel VR1 - De Tukkers VR1 4-1 (2-0)
14. Swart 1-0
28. Rood 2-0
64. Hendriksen 3-0
81. Snijders 3-1
90. Hendriksen 4-1

Foto's: DP Sportfotografie