WINKEL - Hoewel de einduitslag een hoop spanning doet vermoeden is Winkel de meer dan terechte winnaar geworden van de derby in de 2e Klasse tegen DWOW. De ploeg van trainer/coach John Bijvoet had een vroege achterstand al voor de rust omgebogen naar een 3-1 voorsprong en kwam daarna nauwelijks meer in de problemen. Zelfs niet toen DWOW vlak voor tijd toch nog tegen scoorde.

Promovendus DWOW doet het vooralsnog goed in de tweede klasse en had vooraf reeds tien punten verzameld uit zes duels, en dat was slechts één punt minder dan het meer ervaren Winkel. Trainer Bijvoet keek vooraf dan ook uit naar de wedstrijd. 'We spelen in deze tweede klasse een aantal verre uitwedstrijden en ik denk dat het voor iedereen leuk is dat er ook een dergelijke derby tussen zit. We hebben een fitte selectie dus we kijken er naar uit.'

Initiatief
Toch zal de oefenmeester ook even geschrokken zijn toen DWOW net buiten de zestien een vrije trap kreeg te nemen na een onnodige overtreding. Kris Hage ging achter de bal staan en schoot deze tegen de paal waarna Dieuwertje van Kampen bij de les was om de rebound wel tegen de touwen te schieten. De voorsprong voor de gasten was echter van korte duur want pal na de aftrap werd er slordig balverlies geleden en kon Maryze Borst de bal snoeihard in het dak van het doel schieten. Winkel nam nu het initiatief volledig over en drukte dat ook in cijfers uit. Na een corner kwam de bal voor de voeten van Madeleine Stoop die van buiten de zestien, en via de binnenkant van de paal raak schoot. Nog voor de rust werd het zelfs 3-1 toen een voorzet van Borst door Simone Koopman met het hoofd verlengd werd.

Onnodig moeilijk
In de tweede helft verzuimde Winkel vervolgens deze voorsprong te vergroten daar men vaak te onrustig en slordig aan de bal was. Zelfs een tiental hoekschoppen voor de thuisploeg leverden geen doelpunten op. 'Eigenlijk hebben we het ons zelf onnodig moeilijk gemaakt door de wedstrijd niet veel eerder in 't slot te gooien' zo sprak teammanager Marijne Euser van Winkel na afloop. Nu kon het gebeuren dat DWOW dat in de tweede helft nauwelijks in de buurt was geweest van het Winkel-doel toch nog de aansluiting vond. Na een scrimmage was het Kelly Blok die van dichtbij kon scoren. Veel spanning leverde dit in de slotfase echter niet meer op en zo werd de thuisploeg de verdiende winnaar van deze derby.

Dat achteraf de concurrenten bovenin ook punten lieten liggen en Winkel dus weer volop meedoet in de top van het klassement vergrootte de vreugde alleen nog maar meer. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij WVC in Roelofarendsveen terwijl DWOW dan thuis speelt tegen Sporting '70.