WINKEL - Met een serie van zes overwinningen op rij hebben de vrouwen van Winkel het voetbaljaar 2018 zeer positief afgesloten. Ruim drie weken voordat het vuurwerk officieel afgestoken mag worden zorgde de ploeg van trainer John Bijvoet zelfs voor een onvervalste zevenklapper.

Winkel was vooraf gewaarschuwd want FC Medemblik staat bekend als een lastige en fysieke tegenstander. 'Vorig seizoen gingen we er in de uitwedstrijd tegen hun glad op', vertelde elftalleidster Marijne Euser dan ook. Scherpte was geboden en hoewel rommelig startend was er na vier minuten al een voorsprong toen Fleur Hogervorst kon scoren op aangeven van Noortje Verschuur. 'We hadden hierna moeite om de wedstrijd te controleren en er werden veel onnodige overtredingen gemaakt. Hierbij liet de scheidsrechter echter veel toe.' Medemblik werd een aantal malen gevaarlijk uit vrije trappen, maar aanvoerster Madelon Swart die wederom het doel verdedigde hield de nul.

Na de pauze kreeg de thuisploeg ineens vleugels met name door het inbrengen van Jaimy Visser. Zij had in de afgelopen weken een aantal trainingen gemist vanwege het Nederlands zaalvoetbalteam. Koud tien minuten in het veld bracht Visser de stand op 2-0. Winkel ging nu draaien en een paar minuten later was het net als in de eerste helft een goede combinatie tussen Verschuur en Hogervorst waarbij opnieuw laatstgenoemde scoorde en binnen mum van tijd maakte Milou Danenberg met haar "houten been" zelfs een vierde Winkel-treffer.

Het verzet van FC Medemblik was gebroken en Visser etaleerde nogmaals haar klasse door van grote afstand uit te halen en mocht even later opnieuw scoren op aangeven van invalster Pascha Groot. Groot is normaal de keepster maar kan al drie wedstrijden niet het doel verdedigen wegens een pinkblessure. Het slotakkoord was voor Samantha Veldboer die een corner van Danenberg tegen de touwen kopte.

'Het was een leuke voetbalmiddag', vertelde Euser dan ook na afloop. 'En vooral voor Fabienne Rood die dit seizoen overkwam van FC Medemblik. We gaan als nummer twee de winterstop in ( 1 punt achterstand op De Kennemers), en dat is een goed uitgangspunt voor de tweede seizoenshelft.'

Winkel hervat de competitie op 10 februari met een thuisduel tegen Alcmaria Victrix