WINKEL – Na het overleven van de bekerpoule, de eerste knock-out ronde, en de ongeslagen status in de competitie mag Winkel met recht spreken van een keurige start van het seizoen. De komende week staat de ploeg van Martijn Gootjes in zowel de beker als de competitie voor een pittig duel.

Onder leiding van Martijn Gootjes, die als voetballer furore maakte bij onder meer Rijnsburgse Boys, kent Winkel een prima start waarin het nog ongeslagen is. “De start is iets om trots op te zijn als team. Vanaf de eerste training is de beleving goed en de opkomst ook. Daar begint het mee. De wil is er dus over het algemeen zeker. Daarnaast probeer ik de jongens volgens een aantal principes te laten voetballen en dat lukt tot op heden op een aantal momenten na, behoorlijk” vertelt de coach, die tot vorig seizoen zijn spelerscarrière afsloot bij Winkel, de club waar het voor hem ook begon.

Doelsaldo
Als speler was Gootjes succesvol als doelpuntenmaker. Nu ziet hij als coach hij zijn ploeg behoorlijk werkt aan het doelsaldo. Met 33 doelpunten heeft Winkel wat dat betreft een vliegende start, al kan het ook liggen aan de zwakten van laagvliegers in de vierde klasse A. “Wij zijn als team in staat om hele periodes sterk te spelen, waardoor we tegenstanders kunnen terugdringen en veel mogelijkheden kunnen creëren. Daarnaast is er inderdaad redelijk wat verschil onderling in deze klasse. Ik kan me goed voorstellen dat je niet zo goed weet wat je moet doen als je bij rust al met 5-0 achter staat” vertelt Gootjes, die sinds dit seizoen de scepter zwaait bij de vierdeklasser. Een belangrijke schakel in het succes is Rick Fijnheer. “Rick is een heerlijke speler voor de selectie. Hij gaat honderd procent voor het team en is vaak het eindstation van veel aanvallen. Maar een spits weet dat hij afhankelijk is van de mensen om hem heen. Dat beseft hij en gaat daar prima mee om”.

Koppositie op het spel
Komende zaterdag hoopt Winkel de succesreeks een positief vervolg te geven. De formatie ontvangt op eigen veld koploper Succes. “Het is een duel waar de koppositie op het spel staat. Maar naast Succes en Winkel verwacht ik dat er nog een aantal ploegen zullen aansluiten en mee zullen dingen om het kampioenschap. Goed starten is leuk, maar de prijzen worden nog altijd aan het einde verdeeld” aldus Gootjes, die een interessant duel verwacht, “we geven beiden niet veel kansen weg en dat zegt iets over de teams. Die zijn goed georganiseerd. We hebben echter allebei spelers binnen de selectie die weten waar het doel staat. Kansen zullen er zeker komen. Kortom, kleine foutjes kunnen beslissend zijn”.