REGIO – ZAP slaagde er afgelopen zondag in om de tweede plaats in de Tweede Klasse A vast te houden. In eigen huis won de ploeg van KFC. Derdeklasser Kleine Sluis behaalde eveneens een overwinning, terwijl VIOS W, Winkel en Hollandia T verloren.

ZAP – KFC 2-1
ZAP toonde tegen KFC dat het niet voor niets op de tweede plaats staat. ‘We waren een stuk beter en hadden veel balbezit’, zei Robin Schouwvlieger. De zege werd behaald op een veld dat moeilijk te bespelen was. Ondanks dat de gastheer beter was wisten de bezoekers de score te openen. Juary dos Santos zette ZAP op een 0-1 achterstand. Schouwvlieger wist, na bij zijn tegenstander te zijn weggedraaid, de score weer gelijk te trekken.

In het tweede bedrijf nam ZAP de leiding. Bram Dekker kreeg na een dieptepass de bal en schoot onder de keeper door raak. De voorsprong werd in het vervolg niet meer uit handen gegeven. Schouwvlieger: ‘Uiteindelijk is het een terechte overwinning en hebben we goede zaken gedaan.’

Grasshoppers – VIOS W 3-0
VIOS W ging in Hoogwoud met 3-0 onderuit. Tegen de concurrent in de titelrace kwam het na twintig minuten op een 1-0 achterstand, toen Thijs Kruijsen namens de gastheer tot scoren kwam. In het tweede bedrijf bleek Luka Vogel een plaaggeest voor de ploeg van trainer/coach Ivo Rohling. Tien minuten na rust tekende Vogel voor de 2-0 en in het laatste kwartier bepaalde hij de eindstand op 3-0.

Winkel – Hugo Boys 0-2
In een wedstrijd waarin er zeven gele kaarten en een rode kaart (2x geel Tim Klare) werden uitgedeeld ging Winkel tegen directe concurrent Hugo Boys met 0-2 onderuit. ‘Hugo Boys heeft op basis van strijd en beleving dik verdiend van ons gewonnen’, aldus Martijn Gootjes. Na een half uur bracht Jeffrey de Cocq van Delwijnen de gasten op 0-1. ‘Daarna heb ik geen moment het gevoel gehad dat we er nog in geloofden.’

Na de pauze tekende Boy Groen voor de 0-2. ‘Dit was een overduidelijke sollicitatie naar de vierde klasse van Winkel. Volgend weekend zijn wij vrij, dan kan ik er eens rustig over nadenken of dat voor de vereniging niet beter is’, sprak Gootjes duidelijke taal.

Hollandia T – KGB 1-2
In een uitstekend eerste kwartier creëerde Hollandia T tegen KGB diverse kansen, welke onbenut bleven. ‘Daarna kwamen we door een dekkingsfout met 0-1 achter’, aldus Ronald de Rooij. Na rust was er gelijk een grote kans voor Geert Wit, maar het was KGB dat uit de counter tot scoren kwam. ‘We bleven volle bak voor een goed resultaat gaan en creëerden kans naar kans. Die keeper pakte alles.’ Vijf minuten voor tijd tekende Koen Hollenberg vanaf elf meter voor de aansluitingstreffer.

SEW – Kleine Sluis 2-5
Kleine Sluis won bij directe concurrent SEW met 2-5 en klom zo naar de derde plaats, met de koploper volop in het vizier. ‘In de eerste helft was er weinig gevaar vanuit SEW, daar onze kansen er snel invlogen’, aldus Mitchell Jansen na afloop. Dankzij Jeroen Woutering, Geert Weel en Bart Weel ging de ploeg van trainer/coach Remy Zoer halverwege al met 0-3 aan de leiding. Na rust kwam de gastheer terug tot 2-3. ‘Maar verdere kansen hadden ze niet waardoor we met de snelheid voorin gevaarlijk bleven.’ Woutering tekende voor de 2-4, waarna Joost Borst vanaf elf meter de eindstand op 2-5 bepaalde.