WINKEL – Onder regenachtige omstandigheden speelde Winkel op bezoek bij Succes met 0-0 gelijk. Het was misschien niet waar het op hoopte, maar het maakte er de blijdschap na afloop niet minder om. Bij de concurrent was het doelpuntloze gelijkspel immers genoeg voor het kampioenschap in de vierde klasse A.

In Hippolytushoef leek er weinig twijfel over het feit dat Winkel kampioen zou worden. De ploeg had immers nog geen duel verloren en had een voorsprong van zeven punten op de enige overgebleven concurrent Succes waardoor het aan een punt genoeg zou hebben. De achtervolger legde zich er in de slotfase ook bij neer. In plaats van een slotoffensief speelde de gastheer de bal in de slotminuten achterin rond en voor de afwisseling betrok het ook de doelman in het overtikken.

Trots
Na het het veredelde ‘walking football’ was, wat begrijpelijk was gezien het feit dat Succes liever een punt wilde dan een nederlaag, konden de spelers van de kampioen elkaar in de armen vallen. Van een afstandje keek Martijn Gootjes naar zijn uitgelaten spelers. ‘Ik heb veel van deze momenten gehad toen ik zelf nog speler was, nu geniet ik vanaf de zijlijn’, zei de coach vlak na afloop. Eenmaal in de kleedkamer aangekomen richtte Gootjes, die bezig is aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer, een woord aan zijn spelers. ‘Ik heb ze gefeliciteerd en gezegd dat ik trots op ze ben. Dit is een beloning voor hard werken.’ loofde hij de prestatie van Winkel.

Sta in de weg
Op bezoek bij Succes wilde Winkel er een geweldig kampioensfeest van maken. Dat zou lukken wanneer het de wedstrijd ook wist te winnen. In Hippolytushoef creëerde het voldoende kansen, maar scoren deed het niet. Chris Ursem, Jim Berndt en Jeroen Smit kwam het veelvuldig voor het vijandige doel, maar keeper Martijn Lont bleek telkens een sta-in-de-weg en hield zijn doel schoon. De ene keer kon hij eenvoudig pakken, maar ook knappe reddingen waren wel besteed aan de sluitpost. Via Maikel Hoekstra was ook de thuisploeg gevaarlijk, maar veel verder kwam het niet. In de tweede helft kwam het ook enkele keren voor het doel, al werden er geen hele grote pogingen gecreëerd.

Waar Succes aan het begin van het duel het spel maakte, kwam de thuisploeg na rust minder eenvoudig van de eigen helft af. Jim Berndt en Jeroen Smit vuurden op het doel, maar als de bal niet werd gekeerd door doelman Lont ging een poging naast.

In de slotfase haalde Succes het tempo uit de wedstrijd om zo geen verdere schade op te lopen. De ploeg maakt zich echter op voor de nacompetitie en om een zo’n goed mogelijk vertrekpunt te hebben moet het als tweede eindigen, een positie die het momenteel inneemt.

Voor Gootjes is het behaalde kampioenschap een fraai begin van zijn trainersloopbaan. ‘Ik ben aan de gang gegaan met een bepaald idee. Er is een goede klik, dit seizoen is over het algemeen heel goed geweest.’ zei de oefenmeester. Met nog twee wedstrijden te gaan is de titel dus een feit voor de ploeg die daardoor na twee jaar weer terugkeert naar de derde klasse. Een prestatie die gevierd wordt door Winkel dat zich bij thuiskomst mocht opmaken voor een rondrit op de platte kar. Met een ongeslagen status dit seizoen heeft de ploeg dat afgedwongen. De vorm en kwaliteit was er al het hele seizoen, en afgelopen zondagmiddag kwam de beloning.

Succes – Winkel 0-0 (0-0)

Succes: Lont. Rick Jansma, Jorna, Stef de Koning, Youri Jansma. Stan de Koning, Hooder, Kaan. De Kleine, De Jonge, Hoekstra.

Winkel: Bosch. Limmen, Bijvoet, Visser, Schreur. J. Fijnheer, Ursem, Klare. R. Fijnheer (S, Fijnheer/77), Berndt, Smit.