WINKEL – Met slechts vier verliespunten kent V.V. Winkel een goed seizoen. De ploeg van Martijn Gootjes is de ongeslagen koploper van de vierde klasse A. Komend weekend kan het zichzelf iets meer lucht verschaffen als het de uitwedstrijd tegen directe concurrent SRC weet te winnen.

De titelstrijd is ten aanzien van enkele weken geleden wat minder spannend geworden. Waar het aan het begin van deze maand slechts drie punten voorsprong had op de nummer twee SRC bedraagt het verschil inmiddels acht punten. Naast Winkel en SRC doet Succes ook nog mee in de titelstrijd. De ploeg heeft met een wedstrijd minder gespeeld negen punten achterstand. ,,Zij hebben een goede reeks achter de rug en beschikken over veel scorend vermogen” vertelt Youri Wegman over de tegenstander van komende zondag. De ploeg uit Schagen is al zeven wedstrijden ongeslagen en kan gezien worden als een ploeg in vorm.

Aanvoerder Youri Wegman kent met zijn Winkel een erg sterk seizoen. Na dertien duels is de ploeg ongeslagen lijstaanvoerder van de vierde klasse. ,,Onze kracht is dat we vanuit een bepaalde organisatie en als team proberen te spelen waarin iedereen weet wat er van hem gevraagd wordt. Daarnaast hebben we een voorhoede die de kwaliteit heeft om een wedstrijd te beslissen met een individuele actie of door hard te werken” zegt Wegman over de kracht van zijn ploeg. ,,Er is voorin ook voor het eerst, mede omdat iedereen voorin fit is, sinds jaren voldoende en goede concurrentie met Jeroen Smit, Rick Fijnheer, Jacco Fijnheer, Jim Berndt en Stef Fijnheer. Dit werkt ook zijn vruchten af op het veld”.

Succesvol
Dat het zijn vruchten afwerpt mag duidelijk zijn. In dertien wedstrijden won het elf keer en speelde het tweemaal gelijk. Dat gebeurde tegen Geel Zwart’30 en DWOW. Komend weekend treft het met SRC opnieuw een concurrent. ,,Het is een cruciaal duel met als uitgangspunt dat wij het gat kunnen vergroten maar het is nog zeker geen beslissing” aldus Wegman. ,,We moeten de komende weken scherp en constant blijven zodat het een leuk slot kan worden”. Dat leuke slot zal dan de strijd om het kampioenschap moeten betekenen. Gezien de resultaten uit de eerste dertien wedstrijden en de voorsprong van acht punten lijkt Winkel een serieuze gegadigde om als nummer één van de vierde klasse A te eindigen. Echter, wanneer het komend weekend zou verliezen van SRC dan is de spanning weer volledig terug.

Groeiende als team
Om uiteindelijk de titel te pakken zal Winkel als team stappen moeten blijven zetten. Het is ook iets wat gebeurt, vertelt Wegman. ,,Onze kansen liggen vooral op het vlak dat we steeds meer groeiende zijn als team. Dat is onze kracht. Het vertrouwen en de resultaten zijn aanwezig. Daarbij hebben we een veel scorende voorhoede hebben en een achterhoede dat maar weinig goals tegen krijgen” aldus de aanvoerder. Met vijftig gescoorde doelpunten is Winkel het productiefst van deze klasse. Met negen tegentreffers incasseert het ook de minste doelpunten.