WINKEL – Met slechts vier verliespunten kent V.V. Winkel een goed seizoen. De ploeg van Martijn Gootjes is de ongeslagen koploper van de vierde klasse A. Komend weekend kan het in de thuiswedstrijd tegen SRC het gat met de concurrentie vergroten.

De titelstrijd in de vierde klasse kent de nodige spanning. Zo zijn er op dit moment nog vier ploegen in de race voor het kampioenschap. Naast Winkel zijn SRC, DWOW en Succes ook nog kanshebbers. ,,Vooral SRC is op dit moment de grootste concurrent, met maar drie punten en een wedstrijd meer achter ons. Zij hebben een goede reeks achter de rug en beschikken over veel scorend vermogen. Daarnaast treffen we elkaar nu twee keer binnen een maand” vertelt Youri Wegman.

De aanvoerder kent met zijn ploeg een sterk seizoen. ,,Onze kracht is dat we vanuit een bepaalde organisatie en als team proberen te spelen waarin iedereen weet wat er van hem gevraagd wordt. Daarnaast hebben we een voorhoede die de kwaliteit heeft om een wedstrijd te beslissen met een individuele actie of door hard te werken” zegt Wegman over de kracht van zijn ploeg. ,,Er is voorin ook voor het eerst, mede omdat iedereen voorin fit is, sinds jaren voldoende en goede concurrentie met Jeroen Smit, Rick Fijnheer, Jacco Fijnheer, Jim Berndt en Stef Fijnheer. Dit werkt ook zijn vruchten af op het veld”.

Succesvol
Dat het zijn vruchten afwerpt mag duidelijk zijn. In elf wedstrijden won het negen keer, en speelde het tweemaal gelijk. Dat gebeurde tegen Geel Zwart’30 en DWOW. Komend weekend treft het met SRC opnieuw een concurrent. ,,Het is een cruciaal duel met als uitgangspunt dat wij het gat kunnen vergroten maar het is nog zeker geen beslissing” aldus Wegman. ,,We zitten op de helft dus het is nog een lange weg te gaan. We moeten de komende weken scherp en constant blijven zodat het een leuk slot kan worden”. Dat leuke slot zal dan de strijd om het kampioenschap moeten betekenen. Gezien de eerste elf wedstrijden lijkt Winkel een serieuze gegadigde om als nummer één van de vierde klasse A te eindigen.

Groeiende als team
Om uiteindelijk de titel te pakken zal Winkel als team stappen moeten blijven zetten. Het is ook iets wat gebeurt, vertelt Wegman. ,,Onze kansen liggen vooral op het vlak dat we steeds meer groeiende zijn als team. Dat is onze kracht. Het vertrouwen en de resultaten zijn aanwezig. Daarbij hebben we een veel scorende voorhoede hebben en een achterhoede dat maar weinig goals tegen krijgen” aldus de aanvoerder. Met vijftig gescoorde doelpunten is Winkel het productiefst van deze klasse. Met negen tegentreffers incasseert het ook de minste doelpunten.