Schagen Doordat er in de vierde klasse A slechts één wedstrijd was konden de meeste ploegen uit de regio Schagen genieten van een vrij weekend. Alleen Winkel kwam, met succes, in actie in deze klasse. Voor Hollandia T eindigde de zondag in mineur.

ZAP – Hollandia T 5-1
Na de midweekse beker uitschakeling tegen RKAV Volendam heeft ZAP afgelopen zondag uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Sem Wokke boekte een 5-1 overwinning op Hollandia T. Voor rust was het duel qua score in evenwicht, 1-1. Maar na de tweede treffer van Malvin Robert kon de ploeg uit Breezand uitlopen. Nadat Jild Wardenaar de bevrijdende 3-1 op het scorebord bracht kon Kai Beelen nog tweemaal doel treffen. Beelen stond afgelopen woensdag na meerdere jaren voor het eerst weer in de basis, en wist in het duel met de bezoekers uit Tuitjenhorn dus tweemaal te scoren. Namens Hollandia T trof Koen Hollenberg doel, al was dat uiteindelijk slechts een doelpunt voor de statistieken.

"We waren wel beter , maar de uitslag was wel enigszins geflatteerd omdat zij met tien man speelde" blikt Jild Wardenaar terug. "In de eerste helft hadden wij vooral pech en aangezien we een paar zieke spelers hadden van de week waren we niet allemaal honderd procent fit , na rust had Hollandia T eigenlijk niets meer te vertellen. Toen Kai Beelen er ook nog in kwam, die een stuk fitter was dan de inmiddels met tien man spelende tegenstander werd het een grote uitslag" besluit Wardenaar

DTS – VIOS W 3-2
In Oudkarspel heeft VIOS W een nipte nederlaag moeten slikken. Al binnen tien minuten hadden beiden ploegen gescoord, maar in het vervolg van de eerste helft kwam er in de 1-1 tussenstand geen verandering meer. Na rust wist DTS de voorsprong te nemen, maar Nick Schipper bracht de bezoekers uit Warmenhuizen op gelijke hoogte. Lang kon VIOS W niet genieten van de gelijke stand, aangezien DTS aanvaller Jordi Bitter al snel na de gelijkmaker de 3-2 wist te maken.

Vitesse’22 – Kleine Sluis SV 1-3
In Castricum heeft Kleine Sluis de derde overwinning op rij geboekt. De ploeg uit Anna Paulowna verloor de eerste twee wedstrijden dit seizoen, maar slaagde er vervolgens in om VIOS W, Limmen en nu dus ook Vitesse’22 aan de zegekar te binden. Met twee treffers na rust had Mitchell Jansen een belangrijk aandeel in de overwinning.

Winkel – FLEVO 13-2
In eigen huis heeft Winkel flink aan het doelsaldo kunnen werken. De ploeg haalde dubbelde cijfers en spaarde FLEVO allesbehalve. De ploeg van Martijn Gootjes heeft zo een perfect antwoord gegeven op de nederlaag die het vorig weekend leed tegen de Koog.

Namens de thuisploeg scoorde Rick Fijnheer vier doelpunten. Jeroen Smit, Chris Ursem en Youri Wegman waren stuk voor stuk goed voor twee doelpunten. Met één doelpunt wisten Jacco Fijnheer en Jeffrey Bijvoet ook te werken aan het doelsaldo, terwijl FLEVO met een eigen doelpunt onbedoeld meehielp aan de monsterscore voor Winkel. De bezoekers konden via tweemaal Sydney Schaafstra nog iets terug doen, al maakt dat de deceptie na deze afgang er niet minder om.