WINKEL/T ZAND – In de derde klasse van het zondagvoetbal hebben Winkel en VIOS W de punten gedeeld. Een klasse lager pakte Geel Zwart’30 in eigen huis de volle buit.

Winkel – Vios W 1-1
‘We hebben helaas nagelaten de koploper op een verdienende nederlaag te trakteren’, stelde Martijn Gootjes. ‘We hebben overduidelijk de beste kansen gehad en hadden twee punten meer verdiend. Maar ik ben erg tevreden met de inzet en strijdwijze van de jongens. Dit biedt perspectief voor de komende weken.’

Al na vier minuten kreeg Igor Popovic een grote kans om VIOS W op voorsprong te brengen, maar een redding van de doelman voorkwam dit. Via Jeffrey Bijvoet was het Winkel dat in het eerste bedrijf de score opende. ‘Daarna hadden wij weinig kansen meer’, zag Maarten Blankendaal. Het was Bastiaan Church die uit een corner raak kopte. Jim Berndt kreeg driemaal een honderd procent kans, maar wist deze niet te verzilveren. Blankendaal: ‘Toen kwamen we nog goed weg met 1-1.’

Geel Zwart’30 – Wieringerwaard 2-0
Geel Zwart’30 boekte in eigen huis een zwaar bevochte zege. ‘We hadden het in de eerste helft makkelijker moeten beslissen’, aldus Marco Kuut. De gastheer kreeg tegen Wieringerwaard drie grote kansen, waarvan er een door Matthijs Bleijendaal werd benut. ‘Na rust stond er een opportunistisch Wieringerwaard dat een goede kopbal kreeg waarbij Boyd van de Weij prima redde’, vervolgde de oefenmeester.

Na lang blessureleed maakte Ron Baltus weer zijn opwachting. Om het middenveld weer in handen te krijgen werd Baltus ingebracht. Ook Ken Noppen maakte zijn rentree. Via Max Ruiter kwam Geel Zwart’30 op 2-0. ‘Het was een matige wedstrijd maar de punten zijn belangrijk. Vooral na het echec van vorige week.’