REGIO – Tweedeklasser ZAP boekte in eigen huis een ruime overwinning. In de Derde Klasse deelden Winkel en Hollandia T de punten, verloor Kleine Sluis en won VIOS W.

ZAP – SVW’27 5-0
Tegen het Heerhugowaardse SVW’27 boekte ZAP een eclatante 5-0 zege. ‘We waren vanaf minuut één sterker’, zei Robin Schouwvlieger na afloop. ‘We misten een paar kansen in de eerste helft.’

Voor rust ging er één kans in. Het was Freek Vrenegoor die ZAP op voorsprong bracht. In het tweede bedrijf besliste de ploeg van Hans de Koning het duel in een tijdsbestek van vijf minuten. Bram Dekker, Stijn Duik en opnieuw Dekker voerden de score op naar 4-0. ‘Toen was het gespeeld en hebben we het volwassen uitgespeeld’, vervolgde Schouwvlieger. Via Chris Rienstra kwam de stand op 5-0.

Winkel – Hollandia T 0-0
‘Het is hartverwarmend om te zien hoe Winkel de laatste weken en ook vandaag weer als een echt team speelt. Dat is precies wat ik vraag en wat iedere week nodig is om in de Derde Klasse te overleven’, zei Martijn Gootjes na het doelpuntloze treffen tussen Winkel en Hollandia T. ‘Vandaag leverde dat een punt op en met een beetje geluk waren het er twee meer geweest, al was dat echter iets teveel van het goede geweest’, aldus een tevreden trainer.

‘Wij probeerden voetballend er door heen te komen, maar de eindpass kwam niet aan’, zei Ronald de Rooij, coach bij Hollandia T. ‘Winkel speelde alleen lange ballen op Jeroen Smit maar Aik Ligthart schakelde hem goed uit.’

Westfriezen – Kleine Sluis 6-1
Bij Westfriezen ging Kleine Sluis met 6-1 onderuit. ‘En dat was niet eens geflatteerd. Na rust gaven we niet meer thuis’, aldus Remy Zoer. Halverwege ging Westfriezen met 1-0 aan de leiding en leek er nog niets aan de hand voor de ploeg uit Anna Paulowna. Direct na rust viel de 2-0 en vijf minuten later maakte Jeroen Woutering de 2-1. ‘Wat daarna gebeurde was slecht. We stonden slecht te verdedigen en de middenvelders liepen niet meer mee. Dat doen we onszelf aan en dat is natuurlijk teleurstellend.’

Tien minuten voor tijd kreeg Jord van de Pol rood. ‘Toen was het al lang gespeeld. Ik hoop dat het een incident is.’

VIOS W – Hugo Boys 2-0
Het gaat VIOS W nog altijd voor de wind. Tegen Hugo Boys boekte de ploeg van trainer/coach alweer de zesde overwinning van het seizoen. Door de zege komt de ploeg uit Warmenhuizen drie punten dichter bij koploper SEW, dat vandaag verloor.

Tegen het Heerhugowaardse Hugo Boys kwam VIOS W na iets meer dan een uur spelen op een 1-0 voorsprong. Ook de 2-0, in de slotfase, kwam op naam van Schipper.