HEERHUGOWAARD - In de strijd om de voorlaatste plaats in de 3e Klasse A troffen Hugo Boys en Winkel elkaar zondagmiddag. Beide ploegen stonden voorafgaand aan het duel gelijk in punten waardoor de winnaar goede zaken zou doen. Zonder groots voetbal werden het negentig boeiende minuten waarin Winkel uiteindelijk aan het langste eind zou trekken door met 2-3 te winnen.

De basis voor de zege van Winkel kwam in de eerste helft tot stand want daarin profiteerden de gasten optimaal van twee defensieve fouten van de oranjehemden. Hugo Boys had wel de eerste kans van de wedstrijd toen Van der Burg op de paal schoot, maar moest in het vervolg van de eerste helft zijn meerdere erkennen in Winkel. Halverwege de eerste helft kwamen die op voorsprong toen Jip Bonnes de aanval opzette, en de bal met een gelukje weer mee kreeg door slecht uitverdedigen, om vervolgens de 0-1 binnen te schieten. Zes minuten later verspeelde keeper Nick Beers de bal knullig en was het Rick Fijnheer die met een mooie stift de score verdubbelde.

Winkel leek op rozen te zitten, maar Hugo Boys kwam met veel opportunisme in de tweede helft sterk terug. Al in de eerste minuut moest keeper Nino Bosch redden op een inzet van Jeffrey de Cocq van Delwijnen die even later van elf meter de aansluiting mocht maken nadat Thijs Wolkers was gevloerd door Thijs Visser. De 1-2 zou moraal moeten geven voor nog meer druk ware het niet dat bij de eerste de beste tegenaanval keeper Beers te wild zijn doel uitkam en scheidsrechter Peetom opnieuw naar de stip wees. Fijnheer bracht hierdoor de marge weer op twee.

De sterk spelende Jeroen Smit had vervolgens de beslissing op zijn schoen, maar zag de net ingevallen Martijn Hand op de lijn redden. Met nog een ruim kwartier op de klok kon Hugo Boys toch nog dichterbij komen toen er een scrimmage ontstond na een corner. In eerste instantie wist Bonnes op de lijn te keren, maar kopte Jesse Schreur de bal ongelukkig in zijn eigen doel. In een hectische slotfase gebeurde er vervolgens veel, maar werd er niet meer gescoord.

Trainer Jorgen Heurter baalde zichtbaar van de nederlaag. 'Drie persoonlijke fouten kosten ons de kop vandaag en als ik zie dat wij na de 1-3 kansen krijgen om gelijk te komen dan zegt dat eigenlijk wel genoeg over de wedstrijd.' Winkel-aanvoerder Robbie Schouten was uiteraard een stuk meer content. 'Dit is goed voor ons moraal. Zeker omdat we vorige week ook hebben gewonnen. Komen we uiteindelijk wel in die nacompetitie terecht dan kunnen we dat met vertrouwen doen al gaan we nog steeds voor rechtstreekse handhaving.' Na zondag ziet dat er voor Winkel in ieder geval weer iets rooskleuriger uit want boven het al bijna gedegradeerde Texel '94 neemt de ploeg nu drie punten afstand van Hugo Boys. 'Maar met nog vijf wedstrijden is er nog helemaal niets beslist, dus waakzaamheid blijft geboden', aldus Schouten.

Hugo Boys - Winkel 2-3 (0-2)
23. Bonnes 0-1
32. Fijnheer 0-2
54. De Cocq van Delwijnen (pen.) 1-2
56. Fijnheer (pen.) 1-3
74. Schreur (e.d) 2-3