SCHAGEN - Op woensdag 4 april gaat de finaleronde van ‘Cruyff Courts 6 vs 6” voor teams uit Schagen en Hollands Kroon gespeeld worden. Wethouder Sigge van der Veek gaat de finaleronde officieel openen met een kick-off.

Na het tekenen van de respectvlag door alle teamcaptains geeft de wethouder om 14.30 uur de officiële aftrap van de finaleronde.

Meisjesteams (finaleronde)

Vanaf 14.40 uur strijden zes meisjesteams in een poule om de titel “Kampioen Cruyff Court Schagen 6 vs 6” De winnaar van dit zestal plaatst zich voor de kwartfinales op woensdag 25 april in Den Helder.

Jongensteams (finaleronde)

Op de woensdagen 14 & 28 maart hebben 14 jongensteams gestreden om vier finaleplaatsen. Vanaf 16.45 uur spelen deze vier ploegen om de felbegeerde titel en tevens een plaats bij de kwartfinale op 25 april in Den Helder.

Johan Cruyff Foundation

Ieder kind verdient een gezonde toekomst. De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging. Juíst kinderen voor wie deze beweging wellicht niet vanzelfsprekend is. Sport en spel zijn belangrijk voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het maakt ze fitter, het leert ze met elkaar om te gaan en helpt bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Cruyff Courts

Kinderen hebben een veilige speelruimte nodig die uitnodigt om buiten te spelen. Daarom zijn er Cruyff Courts. Een veilige ontmoetingsplek waar kinderen kennis maken met het belang van saamhorigheid, vriendschappen sluiten, hun eigen talenten ontdekken en ervaren hoe het is om te winnen en verliezen. Waardevolle ervaringen die zij meenemen in hun ontwikkeling op fysiek en mentaal vlak, maar ook in de maatschappij. In Schagen ligt een openbaar Cruyff Court aan de Wilhelminalaan.

Cruyff Courts 6 vs 6

Cruyff Courts 6 vs 6 is een nationaal voetbalkampioenschap voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Het kampioenschap vindt plaats op Cruyff Courts door het hele land, georganiseerd voor kinderen uit de buurt. Het kampioenschap kent regionale voorrondes, kwartfinales, halve finales en een spetterende finale. Tijdens het Cruyff Courts 6 vs 6 Kampioenschap staat het thema ‘respect’ centraal. Alle deelnemers geven door het tekenen van de respectvlag aan elkaar te respecteren, zowel op als naast het veld. Er wordt gespeeld in de vorm 6 tegen 6 gespeeld inclusief een ‘vliegende keeper ’ volgens de 14 straatvoetbalregels van de Cruyff Foundation.

De organisatie van het toernooi is in handen van Team Sportservice Schagen in samenwerking met de Cruyff Foundation. Voor meer informatie kan contact op worden genomen met Sportservice Schagen door te mailen naar rkluvers@teamsportservice.nl of door te bellen met 0224-214774.