ZWAAG - In de razend spannende derde klasse A blijft Westfriezen in het spoor van koploper JVC terwijl Hollandia T even pas op de plaats moet maken. Dat is de conclusie na de 3-1 zege die de thuisploeg van trainer Patrick Huisman afgelopen zondag wist te behalen.

Na een moeizame eerste helft met een hoop wind over het veld werd de wedstrijd kort na de rust open gebroken. Dat gebeurde toen keeper Tijssen een bal niet goed onder controle kreeg en Chiel Steenman namens de thuisploeg kon profiteren. De gasten uit Tuitjenhorn misten vervolgens een opgelegde kans om gelijk te komen toen Koen Hollenberg een strafschop niet tot doelpunt wist te promoveren. Met een knap schot maakte Steenman vervolgens zijn tweede en ondanks de aansluiting via Rens Klijbroek werd het duel vlak voor tijd beslist door Youri Akkerman: 3-1.