Genève – Van 16 tot en met 21 mei speelt het Westfries G – voetbalteam een internationaal toernooi in het Zwitserse Genève. In aanloop naar het toernooi speelt het team, dat bestaat uit spelers van clubs uit de regio, een drietal oefenwedstrijden.

In Zwitserland neemt het Westfries elftal het op tegen teams uit onder meer Wales, Noord-Ierland, Spanje en Engeland. De selectie bestaat uit spelers van VV Schagen, de Zouaven, KGB, Waterloo, SV Koedijk, WMC en HOSV. In totaal telt het team veertien spelers.

Voor dit toernooi zijn er trainingsdagen op het sportpark van KGB uit Bovenkarspel. Daarnaast speelt het team een drietal oefenwedstrijden. “De eerste hebben we al gespeeld tegen Oscar Romero (tevens grote sponsor, red.). Die wedstrijd eindigde in 1-1.” vertelt Arjen Aarden, één van de geselecteerden.

Sponsoring
Om deelname aan dit internationale toernooi mogelijk te maken is de steun van sponsoren enorm belangrijk. “Denk aan de kosten voor wedstrijdkleding, sporttassen, verzekeringen, de busreis enzovoorts.” zegt Aarden.

Voor meer informatie en de mogelijkheid om dit team te steunen kunt u kijken op www.gvoetbal.nl