'T ZAND - Wielrenner Adne van Engelen heeft op zondag 6 januari de Sportverkiezing 2019 gewonnen. In de kantine van Geel Zwart bleef hij de handbaldames en supervrijwilliger Bart Hoekman voor. Adne werd vorig jaar onder meer wereldkampioen bij de studenten. De nieuwe voorzitter van de jeugdcommissie Hans Kooijman reikte de wisselbeker uit aan de ouders van Adne, omdat hij zelf op trainingsstage in het buitenland was.

Voordat Hans de nummers één, twee en drie bekend maakte noemde hij een rijtje Zandtemers op die vorig jaar uitmuntend hadden gepresteerd. De één sportief (Coen Donker, Nighel de Jong of Mike Mulder) en de ander als vrijwilliger (Angela van Lang, Maaike Brouwer en Jolanda Ides). Op de derde plaats bij de Sportverkiezing eindigde Bart Hoekman, vanwege zijn jarenlange inzet voor onder meer Geel Zwart. De tweede plaats ging naar de winnaar van vorig jaar: de handbaldames van Geel Zwart. Zij promoveerden naar de tweede divisie en draaien daarin moeiteloos mee. De meer dan terechte winnaar was Adne van Engelen. De wielrenner, tegenwoordig woonachtig in Rotterdam, werd wereldkampioen bij de studenten. Inmiddels is Adne afgestudeerd, maar hij vliegt de hele wereld over om te wielrennen.

Voorafgaand aan de Sportverkiezing werd er afscheid genomen van Jan-Arie Strooper. Hij zat bijna veertig jaar in de jeugdcommissie en was hier jarenlang voorzitter van. Jan-Arie vervulde vele taken, onder meer het organiseren van de Sportverkiezing. Een afgevaardigde van de KNVB benoemde Jan-Arie tot lid van verdienste. Naast een welgemeend applaus kreeg hij van de club een bos bloemen en een reischeque aangeboden. Als klap op de vuurpijl draagt het penaltyschieten bij de jeugd, gehouden tijdens het Minitoernooi op Hemelvaartsdag, vanaf dit jaar zijn naam!

De Nieuwjaarswedstrijd leverde weer een fanatiek duel op. Aansluitend vond de receptie plaats. John van Woesik werd in het zonnetje gezet omdat hij 25 jaar lid is van Geel Zwart. Voorzitter Bas Veul sprak in een goed gevulde kantine de aanwezigen toe. Hij sprak zijn dank uit naar de vele vrijwilligers en in het bijzonder Jan-Arie Strooper en Bart Hoekman, die na een lange bestuursperiode afscheid hebben genomen. Ook werd de nieuwe website gelanceerd, waarvoor onze dank uit gaat naar Lex Tas. Tot slot kwam het grootste nieuws: hoofdtrainer Marco Kuut blijft aan en staat ook in het seizoen 2019-2020 voor de selectie. De trainer gaat daarmee zijn vierde seizoen in. Zowel het bestuur, de selectie als Marco zelf zijn erg blij met de verlenging.