SCHAGEN – Na acht wedstrijden bezet SRC de vierde positie. Onder leiding van coach Ron Weinbrecher vergaarde de ploeg tot dusver zestien punten. Komende zondag ontvangt de ploeg hekkensluiter VESDO. Op papier is de Schagense formatie dé favoriet.

“De vierde plaats is een juiste afspiegeling van ons presteren” vindt Weinbrecher. “We hebben terecht verloren van Succes en omdat we teveel kansen onbenut hebben gelaten tegen DWOW, hebben zij verdiend gewonnen. Die ploegen staan dan ook boven ons, maar er is nog wel ruimte voor verbetering”.

Komend weekend neemt de ploeg het dus op tegen VESDO. Het is één van de drie wedstrijden die voor de winterstop nog op het programma staan. Weinbrecher: “Ik verwacht drie lastige wedstrijden. VESDO speelt goed gegroepeerd. FLEVO heeft al laten zien veel mentaliteit en vechtlust te bezitten en Winkel staat niet voor niets bovenaan. Een ervaren ploeg met individuele kwaliteit. Het is lastig in te schatten, maar stiekem hoop ik op minimaal zeven punten”. Dit puntenaantal zal moeten worden behaald vanuit de kracht van SRC.

“We spelen met veel enthousiasme en vol op de aanval. We combineren goed en scoren daardoor veel doelpunten. Dit is ook meteen onze achilleshiel, want doordat we ver naar voren spelen, zijn we in sommige gedeeltes van de wedstrijd wel kwetsbaar. Maar we gaan het niet anders doen, de spelers van SRC voelen zich hier goed bij” vertelt de trainer. Komend weekend zal hij met die instelling aantreden tegen de huidige nummer laatst. Onderschatting zal hierbij voorkomen moeten worden. “Daar ben ik zeker niet bang voor, wij gaan hen echt niet onderschatten” aldus Weinbrecher die weet dat de aankomende tegenstander al eerder bewees de huid duur te verkopen. “Succes wint krap met één doelpunt verschil en ook Winkel had veel moeite met deze ploeg. VESDO heeft weliswaar nul punten, maar het moment dat ze gaan winnen komt dichterbij. We spelen op kunstgras en dat vind ik een groot voordeel, maar als wij hen gaan onderschatten, krijgen we zondag een probleem”.