SCHAGEN - Op 15 september, tijdens de eerste dag van de Nationale Sportweek zal Schagen een nieuw multifunctioneel beweegplein rijker zijn. Het beweegplein is een initiatief van Team Sportservice Schagen en mogelijk gemaakt door de gemeente Schagen. Het beweegplein biedt buurtbewoners een laagdrempelige manier om in de buitenlucht verantwoord en met plezier te bewegen. De opening zal gepaard gaan met feestelijke en sportieve activiteiten. Dan zal ook de nieuwe naam bekend gemaakt worden.

Het nieuwe beweegplein ligt naast het Cruyff Court bij het Regius College. Jong en oud kan er vanaf 15 september gebruik van maken. Naar een goede naam wordt nog gezocht. Daar kunt u bij helpen!

Prijsvraag
Heeft u een suggestie voor een goede naam voor dit openbare nieuwe beweegplein? U kunt uw idee tot 12 september mailen naar Sigrid Sweitzer van Team Sportservice Schagen; sschweitzer@teamsportservice.nl. Er wordt een selectie gemaakt van de drie beste suggesties. Tijdens de opening van het beweegplein is er de mogelijkheid om op één van de mogelijke nieuwe namen te stemmen. Wethouder Heddes, van Infrastructuur & Duurzaamheid zal de feestelijke opening verrichten en dan ook de nieuwe naam bekend gaan maken. De winnaar krijgt een sportieve clinic naar keuze aangeboden voor tien personen. Voor de invulling van deze clinic wordt gekeken naar de voorkeur van de winnaar.

Ingrid Jansen
JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) – ambassadrice, presentatrice en danseres Ingrid Jansen zal tijdens de opening een leuke warming-up geven waar iedereen aan mee mag doen. Na de warming-up zullen er nog diverse sportieve activiteiten op het plein te doen zijn. Zo komt er een touwtjespringclinic (onder voorbehoud) en kan iedereen de toestellen op het nieuwe beweegplein uitproberen. Er worden gezonde snacks en water uitgedeeld. Ingrid Jansen won in 2008 het eerste dansprogramma van Nederland: Dancing Queen. In 2011 speelde zij de hoofdrol in de, met goud bekroonde, Nederlandse bioscoopfilm “Body Language”. En won ze als coach de laatste 2 seizoenen van het succesvolle dansprogramma Junior Dance van de AVROTROS. Als je haar eens wilt ontmoeten kan dat wellicht tijdens de opening van het nieuwe beweegplein.

Nationale Sportweek
15 september is tevens de eerste dag van de Nationale Sportweek. Team Sportservice Schagen organiseert diverse activiteiten voor jong en oud. Ook veel sportclubs zetten hun deuren open voor iedereen om eens te komen kijken en/of mee te doen. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten in de Nationale Sportweek in Schagen en Hollands Kroon op jouw.teamsportservice.nl/schagen/ en klik op de button ‘Nationale Sportweek’.