MADE/HIPPOLYTUSHOEF - Afgelopen zondag moest EBI-Sports judoka Chris Jonker uit Warmenhuizen naar Noord-Brabant om examen te doen voor de zwarte band. Hij moest een technisch examen doen wat inhoudt dat hij drie onderdelen moest laten zien.


Het eerste gedeelte was het Kata gedeelte. Dat zijn drie series van drie technieken die je rechts en links moet demonstreren. Daarna begon het vrije werk. Hij mocht starten met een aantal werptechnieken naar keuze en daarna ging de 3-koppige jury een aantal technieken in het Japans vragen. Ook dat ging erg goed en mocht hij door met de technieken op de grond. Dat bestaat uit kanteltechnieken, houdgrepen, verwurgingen en armklemmen allen vanuit verschillende situaties. Die liet Chris goed zien en werd hij beloond met de zwarte band.

Ook werd dit weekend in Hippolytushoef het Viking toernooi georganiseerd. Daar ging coach Robert met zes kids heen om te strijden voor de vikingshelmen. Lina Wiedijk en Bruce Fillekes werden 3e, Tamara Zut en Aron Koning 2e en Kate van Duin werd kampioen. Helaas belande Samuel v/d Stelt deze keer net naast het podium maar hij had er hard voor gestreden.