WAARLAND – Puzzels, een fiets, schilderijen, high wine tussen alpaca’s, Ferrari rijden, een huiskamerconcert, rondvluchten in de regio, verblijven in verschillende vakantiehuizen, een minuut gratis winkelen, kaartjes voor het uitverkochte Badpop, een lading witte kool: je kunt het zo gek niet verzinnen of het wordt aangeboden op de veiling op zaterdag 16 maart a.s. voor de nieuw te bouwen sporthal in Waarland. De veiling, onder leiding van veilingmeesters Rober Dol en Marcel Noppen, is in Waarlands Dorpshuis en begint om 19.30 uur. Met zo’n 400 te veilen kavels belooft het een groot spektakel te worden. De catalogus met alle te veilen kavels wordt begin maart huis-aan-huis verspreid in Waarland en is dan ook te vinden op www.sporthalwaarland.nl.

Bedrijfsleven, particulieren, verenigingen en clubs uit het hele dorp én ver daarbuiten hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep om een steentje bij te dragen aan de realisatie van een volwaardige sporthal, op de plek van de huidige sportzaal bij Waarlands Dorpshuis. Niet alleen deden zij dat in de vorm van 1200 aanbiedingen van goederen en diensten voor de veiling (die zijn geclusterd tot 400 kavels), inmiddels zijn ook een paar honderd financiële donaties ontvangen.

Waarlands Dorpshuis speelt - met zijn sportzaal en andere ruimten - een belangrijke rol in het Waarlandse sociale leven: zo’n 60 clubs en verenigingen maken er gebruik van. De wens voor een volwaardige sporthal ligt er al jaren en Stichting Sportpodium Waarland is hard op weg om de sporthal dit jaar te realiseren. De komst van een sporthal is belangrijk voor het verenigingsleven, dat het dorp leefbaar houdt. De sporthal verbindt generaties. Zo is het voor jongeren belangrijk om te kunnen bewegen en sporten, maar de sporthal fungeert tegelijkertijd als extra ontmoetingsplek. Nieuwe mogelijkheden worden geboden, zoals zaalvoetbal, waarvoor al veel belangstelling is.

Ook jongere ouderen die vitaal willen blijven, hebben baat bij de komst van een sporthal: tijdens een recent gehouden open dag zijn nieuwe sporten geïntroduceerd, zoals walking football, dynamic tennis en tchouckball, die op veel belangstelling mochten rekenen. Voor senioren wordt (begeleid) sporten aangeboden, wat hen de mogelijkheid biedt om uit een sociaal isolement te blijven: de sporthal is ook voor hen een ontmoetingsplaats waar gezelligheid is te vinden, op loopafstand.
Kortom, een sporthal vergroot de leefbaarheid in het dorp en daarmee ook de aantrekkelijkheid voor gezinnen die er willen komen wonen.

Als de veiling net zo’n succes wordt als de Waarlandse dorpsveiling in
2002 voor de ontwikkeling van sportpark De Groet aan de Smeetsweg, betekent dat een flinke impuls voor de realisatie van de sporthal.