WOGNUM – Op bezoek bij Westfriesland/SEW boekte VZV alweer haar derde zege op rij. De ploeg uit ‘t Veld kent na het bekerdebacle een sterke periode. Het zorgt ervoor dat de ploeg momenteel de zo gehoopte zevende plaats inneemt. Tegen SEW werd er ruim gewonnen, 20-28.

,,Ik denk dat dit wel dé wedstrijd was om goed te spelen” omschreef Betty Plasmeijer het belang van dit duel. ,,SEW heeft altijd wel iets speciaals. Het is een streekderby, dus het is een prima gevoel om hier dik te winnen” vervolgde de coach. ,,Het is te gek. Ze hebben zich aan hun opdrachten gehouden. We hebben getraind op de mandekking van Lotte Prak. Ze ging zelf dubbele mandekking spelen en toen werd de wedstrijd wel wat rommelig. Maar we hebben wel de punten gepakt” glunderde Plasmeijer.

Tegen SEW kende VZV een sterke avond. De ploeg uit ‘t Veld ging vanaf het begin eigenlijk continue aan de leiding. Halverwege stond de ploeg al met zeven doelpunten meer op voorsprong. In het tweede bedrijf kwam de spanning niet meer terug.

Na de teleurstellende bekeravond tegen ACMAA/DSVD won VZV dus drie keer op rij. Sinds de eerste in de reeks speelt Lotte Prak weer bij de handbalploeg. ,, De komst van Lotte heeft teweeg gebracht dat er iemand is die ook binnen het veld vertrouwen geeft en de lijnen uitzet” vertelt Plasmeijer. ,,Ze stuurt de meiden aan. Het is net of ze iemand hebben die de dingen regelt. Er is iets van ze afgevallen. Vrijer, losser en vol vertrouwen gaan ze daar in”.

Ook in de streekderby tegen SEW liet VZV zien stappen te maken. ,,Ze handballen volgens afspraken. In de dekking zag je dat vooral. Ze houden elkaar daar ook aan. Ze corrigeren elkaar, dus dat is lekker” aldus Plasmeijer.

Blessure
In het eerste bedrijf raakte Linsey Perre geblesseerd aan haar knie. ,,Ik heb de arts nog niet gesproken. Dat moeten we afwachten, dus ik weet het niet. Ik ga van het goede uit”.