REGIO In de eredivisie hebben de dames van VZV opnieuw weten te winnen. De ploeg uit ‘t Veld deed dit tegen hekkensluiter E&O. Een niveau lager verloor ZAP op bezoek bij Eurobottle/Voorwaarts.

VZV – E&O 30-22
In eigen huis heeft VZV wederom gewonnen. Na Venlo, Borhave en Westfriesland/SEW werd afgelopen zaterdag E&O aan de zegekar gebonden. In de eerste helft had VZV al een ruime voorsprong opgebouwd. Na tien minuten ging het met 6-3 aan de leiding. Nadat het na twintig minuten 9-3 stond, gingen de dames met een 16-6 voorsprong rusten. In de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie werd het verschil na rust iets kleiner. Een kwartier voor tijd bedroeg de voorsprong nog vijf punten. Na afloop wist VZV toch met een ruim verschil van het veld te stappen, 30-22.

Door de overwinning op hekkensluiter E&O is VZV definitief zeker van de zevende plaats. Komende zaterdag sluit de ploeg van coach Betty Plasmeijer de reguliere competitie af met een uitwedstrijd tegen Foreholte. Daarna kan het zich richten op de nacompetitie waarin de ploeg zich moet zien te handhaven.

Eurobottle/Voorwaarts – ZAP 33-28
Op bezoek bij Eurobottle/Voorwaarts verloor ZAP met 33-28. In Twello stond het halverwege 16-16, maar de ploeg uit Breezand stond bijna de hele wedstrijd op een ruime achterstand. ,,We hebben een volkomen terechte nederlaag geleden” vond Arthur Langedijk. ,,Maar dat had ik ook wel ingecalculeerd”. Net zoals velen ploegen kampt de ploeg uit Breezand met blessures en zieken. ,,De trainingsopkomst en de trainingsintensiteit lag lager dan dat we gewend zijn” vervolgt de coach.

In Twello was de sfeer uitstekend. ,,Een prachtige ambiance. Er was veel publiek en we speelde tegen een goede tegenstander” aldus Langedijk. ,,Ik was in de eerste helft onder de indruk van ons spel. We maakten zestien doelpunten, dat hebben we goed gedaan”. In de tweede helft kon Voorwaarts echter een gaatje slaan. ,,Het is iets ongrijpbaars. In de eerste elf minuten na rust maakten wij één doelpunt terwijl zij vijf of zes keer scoorde. Dat gaatje konden we niet meer terugbrengen” zei de coach. ,,We scoorden 28 keer, dan doe je het hartstikke goed. Maar we kregen er 33 tegen en dat is hartstikke slecht”.

Na afloop zag coach Langedijk de tegenstander de overwinning vieren. ,,Zij maakten een dansje. Dat zij zo blij zijn geeft wel aan dat wij een topploeg zijn in de eerste divisie”.

Nacompetitie
Door de nederlaag zijn de titelkansen voor ZAP geslonken, al is dat ook niet de doelstelling. De ploeg kan zich richten op de laatste vier competitiewedstrijden en de nacompetitie. ,,Op basis van het spel wat wij laten zien en de plaats die we hebben zijn we favoriet in de nacompetitie. Maar het gaat verschrikkelijk lastig worden om te winnen. In de eredivisie bij de A – Jeugd, de landelijke eredivisie en de Bene League is het verplicht om met hars te spelen. In de eerste divisie is dat pas volgend jaar verplicht. Wij zijn afhankelijk van factoren die we niet in de hand hebben. Het is honderd procent competitie vervalsing” vindt Langedijk.