T VELD – Rolf Schulte deelde tien seconden voor het einde high fives uit aan de wissels en andere stafleden. Toen de zoemer ging kwamen de speelsters bijeen en leek het alsof het kampioenschap zojuist was behaald. Het was feest. De knappe zege op Dalfsen gaf daar ook alle reden toe, 26-23.

De overwinning tegen Dalfsen was een welkom resultaat, zeker na de teleurstellende nederlaag van vorige week. ‘Vorige week hebben we het na rust in tien minuten weggegeven. Daar hebben we twee punten laten liggen en die moeten we dan tegen een ploeg uit de top pakken’, zei Rolf Schulte. Tegen Dalfsen kwamen de compensatie punten. Het was sneller dan de oefenmeester had gedacht. ‘Dat het al in de zesde wedstrijd gebeurd had ik niet verwacht.’

Enerverend
In ‘t Veld kregen de supporters, die in grote getale waren gekomen, een enerverend duel voorgeschoteld. Voor rust liet VZV zien over veerkracht te beschikken. In de beginfase kwam het immers op een 2-5 achterstand, maar wist deze stand snel gelijk te trekken. Ook toen Dalfsen acht minuten later een gat van acht punten had geslagen liet de thuisploeg zich niet uit het veld slaan. Wederom wist het zich terug te knokken. Ditmaal pakte het zelfs de voorsprong welke halverwege nog op het scorebord stond, 14-13. Het was een knappe prestatie van de ploeg uit ‘t Veld. Beide teams liepen in het eerste bedrijf tegen een rode kaart op. Waar bij Dalfsen keepster Evelien Grob werd weggestuurd moest VZV speelster Roos de Vies eveneens voortijdig inrukken.

Voorsprong
Clare Verschuuren nam de plek onder de lat in van Evelien Grob. Met meerdere reddingen was ze belangrijk voor haar ploeg, maar zeven minuten na rust moest ze de strijd staken. De doelvrouw kwam ten val en raakte daarbij geblesseerd aan haar knie. Met veel pijn werd ze richting de kleedkamer gedragen en nam speelster Roos van Leeuwen haar plek in. VZV leek er meer van onder de indruk dan Dalfsen. Toch was het de thuisploeg die voortdurend 1 of 2 punten voorsprong had. Vijf minuten voor tijd kwamen de bezoekers toch weer op voorsprong. Ook nu sloeg VZV terug en liep uit naar een 26-23 eindzege en barstte het feest los. ‘Omdat Dalfsen niet zo lekker draait had ik wel verwacht dat we in de buurt zouden blijven. Maar dit is helemaal mooi’, aldus een opgetogen Schulte.

Wisselvallig
Door de overwinning komt VZV met zes punten op de zesde plek op de ranglijst. Het is een sterke start, waarbij VZV zichzelf verrast. Tegen V&L qua spel, tegen Dalfsen qua spel én het eindresultaat. Daartegenover staat de nederlaag tegen DSVD. ‘Het is nog wisselvallig. We hebben te maken met dipjes en het is elke week een verrassing hoelang die duren. Soms is de dip heel kort en soms vijf tot tien minuten. Daar zijn we nu op aan het oefenen.’ Tegen Dalfsen was de dip in ieder geval kort. Het goede spel was langer. Met als beloning de zege.

Doelpunten VZV: Lisanne Kolken (7), Jane Kramer (5), Kim Jimmink (5), Maud Kruijer (4), Nada Blokker (3), Aniek Janssen en Djazzmin Trabelsi.