'T VELD - VZV heeft landskampioen VOC op de eerste nederlaag van het seizoen getrakteerd. Het werd zaterdagavond in `t Veld 32-31 na een werkelijk zinderende wedstrijd.

Het duel ging vanaf het begin af aan gelijk op, maar halverwege de eerste helft begon VOC afstand te nemen en leken de Amsterdammers op weg naar de negende zege op rij toen de ruststand 14-20 was.VZV weigerde echter capituleren en vocht onder aanvoering van Jane Kramer voor elke meter, terwijl keepster Lisanne Bakker, die aan het eind van de eerste helft Anne de Boer was komen vervangen, zich ontpopte tot één van de uitblinkers. Mede door het scorend vermogen van Meike Kruijer (dit duel goed voor zeven treffers) en Noëlle Kistemaker (6), die werd uitgeroepen tot vrouw van de wedstrijd, kroop VZV dichterbij en nam bij 29-28 zelfs weer een voorsprong.

Vlak voor tijd maakten de gasten uit Amsterdam nog gelijk. Na een time-out van VZV-coach Edwin Janssen was het Meike Kruijer die namens de thuisploeg de winnende treffer scoorde met een dolle feestvregde tot gevolg. Door de winst op VOC staat VZV, dat vorig seizoen nog streed tegen degradatie, sterker op plaats drie in de eredivisie.