'T VELD - De eerste competitiederby van dit seizoen tussen JuRo Unirek/VZV en Westfriesland SEW is een prooi geworden de thuisploeg. De handbalsters uit `t Veld wonnen in eigen huis met 29-24.


Beide ploegen hadden vooraf aan het duel vier punten uit drie duel hetgeen een hoop spanning beloofde. In de vooruitgeschoven wedstrijd, vanwege Europese verplichtingen in het volgende weekend, begon SEW sterker en de ploeg van coach Michael Vijverberg nam een 5-8 voorsprong. Het initiatief lag in het vervolg echter volledig bij de thuisploeg mede dankzij een opnieuw uitblinkende Anne de Boer. De jonge keepster van VZV wist vele SEW-aanvallen onschadelijk te maken. Uiteindelijk ging de thuisploeg van coach Edwin Janssen met een 16-11 voorsprong rusten.

Die marge van vijf doelpunten hield VZV na de rust eigenlijk zonder al teveel problemen in stand. Met Anna Buter (zes treffers) als vrouw van de wedstrijd werd het uiteindelijk 29-24 voor de thuisploeg die nu dus met zes uit vier een prima competitiestart kennen.