REGIO – De handbaldames van VZV hebben de reguliere competitie afgesloten met een 24-20 nederlaag. Een divisie lager boekte ZAP een 30-23 thuiszege. De heren van VZV kende een mindere avond. Tegen VVW ging het met 24-27 onderuit.

Foreholte – VZV 24-20
In Voorhout leed VZV een 24-20 nederlaag. ,,We hebben ontzettend veel open kansen gemist. Foreholte kwam met een open dekking en daar hadden wij heel veel moeite mee. We waren zoekende. Op een gegeven moment kregen we de dekking wel goed dicht, maar we kwamen niet lekker in de wedstrijd” zag coach Betty Plasmeijer na afloop. ,,Ze hebben er wel hard voor gewerkt, maar het heilige vuur ontbrak”.

Het duel tegen Foreholte had geen invloed op de competitie. VZV was immers al zeker van de zevende plaats op de ranglijst waardoor het met een voorsprong begint in de nacompetitie. ,,In die nacompetitie moeten we het laten zien” aldus Plasmeijer. In het duel tegen Foreholte stond er niets meer op het spel. Echt rouwig was de coach dan ook niet over de nederlaag. ,,Al win ik natuurlijk liever”.

In de nacompetitie neemt VZV het op tegen E&O, Westfriesland/SEW en Foreholte. De ploeg uit ‘t Veld treft alle drie de ploegen tweemaal.

ZAP – Bentelo 30-23
In Breezand won ZAP met 30-23 van Bentelo. ,,Het was een wedstrijd om des keizers baard” vond Arthur Langedijk. ,,Wij kunnen eigenlijk geen kampioen meer worden en de nacompetitie niet meer ontlopen. Wij willen in de laatste competitiewedstrijden heel blijven, aan klantenbinding doen en de jeugd de kans geven. Ik heb vanavond ook meer door gewisseld dan anders” vervolgt de coach.

Tegen Bentelo was Langedijk te spreken over de eerste helft. ,,We speelden in de eerste helft echt heel goed. We mistte alleen acht open kansen, dat was het enige manco” vond de coach die te spreken was over de debuterende Bojoura Appelman. ,,Ze deed het hartstikke goed met drie doelpunten”.

In het tweede bedrijf begon ZAP minder. ,,Ik vond ons de eerste zes à zeven minuten te apathisch. Dat hebben we vaker. Het is iets ongrijpbaars. Daarna ging het wel goed. We hebben hoog tempo gehanteerd en goed gespeeld. Toen liepen uit”.

VZV heren 1 – VVW 24-27
In eigen huis verloren de heren van VZV met 24-27. De hekkensluiter kent een moeilijk seizoen en zal in de komende wedstrijden punten moeten pakken om degradatie uit de hoofdklasse te voorkomen.

De achterstand op de nummers tien en elf bedragen respectievelijk drie en twee punten, waarbij vermeld moet worden dat VZV een wedstrijd meer gespeeld heeft.