T VELD – Het is zeker belangrijk” erkent Duncan Muskiet. Komend weekend neemt VZV het in eigen huis op tegen Apollo’68. Met een wedstrijd meer gespeeld heeft de ploeg uit ‘t Veld vier punten achterstand op de ploeg uit Hensbroek.

In één van de kleedkamers van voetbalvereniging VZV neemt Duncan Muskiet plaats. Dat zijn ploeg in hevige degradatienood verkeert is geen geheim. ,,Dat klopt. We moeten nu gewoon punten pakken. Tegen wie je het doe maakt niet uit. Als we uit deze regio vandaan willen dan moet je gewoon punten pakken” erkent de coach. Het zorgt ervoor dat het komende duel tegen Apollo’68 cruciaal is. ,,Als je wint dan vindt je enigszins aansluiting. Dan is er weer wat mogelijk” vervolgt de hoofdtrainer. ,,Van een directe concurrent kan je bijna niet meer spreken”. VZV heeft vooralsnog alleen Apollo’68 en Victoria O nog in het zicht. ,,We krijgen WMC thuis, Alcmaria Victrix en komend weekend dus Apollo’68 nog thuis. Je moet tegen een aantal ploegen proberen een punt te pakken. Daarnaast krijgen we Con Zelo nog thuis. Een burenruzie is speciale wedstrijd” vervolgt Muskiet.

Vorig jaar streek de oefenmeester neer bij de ploeg uit ‘t Veld. ,,We hebben toen zo hard gewerkt om te promoveren. Dan zou heel zonde zijn als je na een jaar weer direct degradeert. Dan wil ik liever onze huid duur verkopen en via de nacompetitie strijden” zegt Muskiet. En de ploeg hoort volgens de coach ook thuis op dit niveau. ,,Ik denk dat er in potentie veel meer in zit. Er komen langzaam weer enkele routiniers terug. Daarnaast zijn wat oud eerste elftal spelers die het team graag willen helpen door wat wedstrijden mee te spelen. Als je daar naar kijkt dan hoor je in de vierde klasse en zou het zonde zijn om te degraderen”.

Vertrouwen
Naast de ranglijst zou een overwinning tegen Apollo’68 ook goed zijn voor het vertrouwen van de selectie. Het laatste punt werd immers behaald op 29 oktober. De afgelopen negen duels gingen allen verloren. De nederlagen zijn ook meerdere keren fors. Zo verloor het met 1-6 van Bergen, en ging het met 10-2 onderuit tegen de Rijp. De 3-0 tegen de nummer twaalf Victoria O bevestigd de huidige situatie. ,,Het heeft te maken met kwaliteit, maar ook met vertrouwen. Als je met zulke uitslagen verliest dan gaat dat snel weg. Aan het begin van het seizoen verloren we ook enkele routiniers. Dus je moet het al heel lang doen met jonge jongens. Dan ben je, zeker tegen teams als Koedijk, Hugo Boys en de Rijp te licht en ga je er met grote cijfers af” aldus Muskiet. ,,Desalniettemin voetballen we wel goed in fases van de wedstrijd. Het zit er dus wel in”.

Ontwikkeling
Ten opzichte van vorig seizoen heeft VZV ook een andere speelwijze. ,,Vorig jaar speelde VZV vorig jaar veelvuldig de lange bal. Nu spelen we meer verzorgend voetbal. Natuurlijk zie je nog weleens een lange bal, maar we proberen meer te voetballen vanuit de verdediging. Je ziet dat daar steeds verbetering in komt en dat ze het positiespel beter snappen” aldus Muskiet. ,,Ook in de wedstrijd zie je nog wel soms één keer raken. Omdat je zo jeugdig ben zou het mooi zijn als je bij elkaar blijft en blijft groeien”.

Dat het moeilijk is om vol vertrouwen te blijven is logisch. ,,Maar je moet het houden. Ik had het anders gehoopt en verwacht. Je hebt vooraf een plan en dan vallen er al drie spelers af. Dan heb je een smalle groep. Ik hoop dat het allemaal weer bij elkaar komt en dat we weer punten pakken”.