REGIO – Met nog één speelronde op het programma blijft ZAP dankzij een overwinning op DTS kanshebber voor het kampioenschap. VIOS W wist een punt te behalen terwijl Kleine Sluis, Hollandia T, Nieuwe Niedorp en VZV verloren. Laatstgenoemde is door de verliespartij gedegradeerd.

ZAP – DTS 1-0
‘We begonnen goed en scherp vanaf het begin. Het werd meteen gevaarlijk alleen dat zakte wat af naarmate de wedstrijd vorderde’, zei Jild Wardenaar na afloop. Het doelpunt van Robin Schouwvlieger (Een afstandsschot vanaf zo’n 25 meter) viel op een goed moment. ‘DTS kwam wat meer terug in de wedstrijd en dus moesten we het doelpunt maken.’

Na de openingstreffer waren er nog een paar kansen voor ZAP maar de ploeg verzaakte de genadeklap uit te delen. Na rust kwamen de bezoekers goed uit de kleedkamer en gaven alles wat ze nog hadden.’ Daar hadden we het zeer moeilijk mee, waarschijnlijk dachten we dat we er al waren’, vervolgde Wardenaar. ‘daarna moesten we echt vechten voor de 1-0 maar gelukkig hield Mats Dekker de nul. De verdediging, voornamelijk met het centrale duo, stond uitstekend hebben we de 1-0 vast gehouden.’

Egmondia – Kleine Sluis 3-1
Voor Kleine Sluis is het niet de meest prettige fase van het seizoen. Op bezoek bij Egmondia leed de ploeg uit Anna Paulowna de derde nederlaag op rij. ‘In de eerste helft hebben we zeventig procent van de tijd de bal gehad en waren aan het voetballen terwijl zij de lange bal hanteerde.’ aldus Bart Weel.

Bij een 2-0 achterstand wist Gregor Rezelman de aansluitingstreffer te maken. ‘In de rust was coach Remy Zoer teleurgesteld en kwaad op ons dat we hen zo makkelijk lieten scoren en dat wij het makkelijk gezegd niet afmaakten’, vervolgde Weel. Na rust was Kleine Sluis 85 procent op de vijandige helft aan het voetballen, maar Egmondia gooide het gewoon dicht. ‘Op een gegeven moment speelde we met zes man voorin en achterin met drie. Toen kregen we de 3-1 tegen en hadden we zelfs af en toe nog geluk gehad dat het niet meer tegendoelpunten werden.’

Vrone – VIOS W 1-1
Op bezoek bij Vrone speelde VIOS W met 1-1 gelijk. ‘Het was een schaakpartij.’ vond coach Ivo Rohling. Via Sam Bruin kwam de ploeg uit Warmenhuizen op een 0-1 voorsprong, maar vlak voor tijd moest het de thuisploeg toch naast zich dulden.

Door de puntendeling is VIOS W nog niet zeker van lijfsbehoud. Met nog één duel te gaan bedraagt de voorsprong op de gevarenzone twee punten. Komende zondag speelt de ploeg de laatste competitiewedstrijd in eigen huis tegen Meervogels’31.

JVC – Hollandia T 2-0
Bij JVC, dat voor lijfsbehoud vecht, ging Hollandia T met 2-0 onderuit. ‘Voor ons ging het nergens meer om en we waren niet scherp genoeg’, zag Ronald de Rooij. ‘We hadden in de eerste helft via Koen Hollenberg nog twee goede mogelijkheden, maar na rust hebben we weinig gecreëerd.’ vervolgde de coach. Door twee doelpunten in de laatste vijf minuten keerde de ploeg uit Tuitjenhorn zonder punten huiswaarts.

VZV – VV Bergen 2-5
‘Het is wat het is’, zei Duncan Muskiet na de 2-5 nederlaag die VZV leed tegen VV Bergen. Door de verliespartij is degradatie een feit voor de ploeg uit ‘t Veld. ‘Ik denk niet dat de uitslag geflatteerd is, zij hebben gewoon een prima ploeg.’

In eigen huis begon VZV te laat met voetballen. ‘We kwamen al snel op een 0-3 achterstand. Met een 1-3 ruststand was de wedstrijd wel gespeeld’, vervolgde de coach die daardoor met zijn ploeg degradeert naar de vijfde klasse. ‘Het zal niet makkelijk zijn om uit de vijfde klasse te komen, we moeten proberen een nieuw team te bouwen.’ De doelpunten van de thuisploeg vielen via Kevin Weel en Bart Steenman

Con Zelo – Nieuwe Niedorp 5-2
Tegen Nieuwe Niedorp boekte Con Zelo een 5-2 overwinning. ‘In de eerste helft brachten we zes honderd procent kansen om zeep. We speelde geduldig en enigszins op hun fouten’, aldus Mark Pauli. ‘Echter vergaten we dat af te straffen.’

In de tweede helft speelde Nieuwe Niedorp aanvallender en was Con Zelo naïef en dacht te makkelijk. Pauli: ‘Na de 3-2 hebben ze de mogelijkheid om ons pijn te doen nagelaten, uiteindelijk was het wel een verdiende 5-2 overwinning.’ Namens de Waarlanders troffen Mike Dekker, Stef Smit, Bryan de Reus, Nijs Bakker en Ralph Smit doel.