BORNE/T ZAND Voor de tweede week op rij boekte VZV afgelopen zondag een overwinning. Ditmaal won de Eredivisionist van Borhave. In de Tweede Divisie bleef Geel Zwart zonder puntverlies. Het won van het tweede team van VOC.

Borhave – VZV 23 -27
In Borne begon VZV sterk en kwam het op een paar punten voorsprong. ‘Daarna hebben we open kansen gemist waardoor we niet verder konden uitbouwen. Door een snelle omschakeling konden we met vier punten verschil rusten, 12-16’, zei Amber Zomerdijk na afloop. ‘Bij het begin van de tweede helft kwam Borhave sterk uit de kleedkamer.’ Het verschil werd teruggebracht tot twee punten.

‘Daarna hielden wij de rust en konden we de voorsprong weer uitbouwen tot vier punten. Door ons goed aan de opdrachten te houden hebben we de wedstrijd goed uit kunnen spelen’, vervolgde de keepster. ‘ Over de gehele wedstrijd hebben we niet achter gestaan. Uiteindelijk hadden we de wedstrijd eerder moeten beslissen, maar we hebben goede pot handbal neergezet dat perspectief biedt voor de komende wedstrijden.’

Geel Zwart – VOC (2) 35-30
Als promovendus is Geel Zwart bezig aan een erg sterke start van het nieuwe zaalseizoen. In de Tweede Divisie boekte de ploeg afgelopen zondag de derde zege. Het was een wedstrijd in een hoog tempo, in het begin dicteerde VOC het tempo en nam een kleine voorsprong van twee doelpunten, 3-5. ‘Het besef kwam hierna dat het tempo bij ons nog meer omhoog moest om bij te blijven en om iets extra’s te kunnen’, aldus John Zeeuw. ‘Dit lukte en dat resulteerde in veel doelpunten.’ Halverwege ging de thuisploeg met 19-16 aan de leiding.

Na rust was het zaak om het tempo hoog te houden en zeker niet terug te zakken. Ondanks dat VOC kon beginnen met de bal scoorde Geel Zwart het eerste doelpunt na rust. Het spel golfde in hoog temp op en neer gedurende de tweede helft. ‘Zij bleven ook aandringen en voor ons was het ook zaak om te blijven schakelen wat erg goed lukte. De scherpte in afronding bleef zodat we steeds een voorsprong behielden’, vervolgde de coach. Uiteindelijk won de ploeg met 35-30. Alle veldspeelsters wisten te scoren. ‘Voor het publiek was het een geweldige wedstrijd en voor het team een bevestiging dat we mee kunnen doen in de competitie.’

Doelpunten Geel Zwart: Tamara Visser (6), Elles Bakker (6), Marjolein Hoebe (3), Sanne de Wit (3), Isa de Wit (3), Eva Hopman (3), Dionne Schilder (2), Laura Blommenstein (2), Milou Dignum (2), Rianne Blaauwboer (2) en Sofie Bos (2).