'T ZAND - De reserves van JuRo Unirek/VZV hebben door een afgetekende overwinning (27-37) op streekgenoot Geel Zwart de wintertitel in de wacht gesleept.

VZV had in de beginfase van het duel nog wel wat opstartproblemen en keek na tien minuten zelfs tegen een 6-5 achterstand aan. Hierna nam het team van coach Ard de Ruiter het heft in handen, en door treffers van Romy Zengerink, Carmen van der Kroon, Lotte Houtenbos, Jet Jimmink en Lynn Klesser was de voorsprong halverwege de eerste helft opgelopen naar 7-11. De thuisploeg beet zich vast aan hun tegenstander uit ’t Veld en zich zowaar weer terug vocht in de wedstrijd. Alleen Romy Zengerink bleek in het laatste gedeelte voor rust goed op schot te zijn waarna Geel Zwart uit een strafworp het laatste doelpunt achter de weer voortreffelijk keepende Lisanne Bakker wist te kegelen. Ruststand 14-16.

De thee en de aanwijzingen van de coach had het team schijnbaar goed gedaan. VZV kwam meteen uitstekend uit de startblokken. In ruim vijf minuten had VZV de stand met snelle aanvallen opgevoerd en werd de thuisploeg overlopen. Jet Jimmink, Demy Worst, Lotte Houtenbos (2) en Romy Zengerink (2) zetten VZV op een comfortabele 14-22 voorsprong. Geel Zwart had nog steeds weinig in de melk te brokkelen en dus kon het team van Ard de Ruiter de voorsprong zonder moeite gemakkelijk intact houden. Met nog tien minuten te spelen was het verschil zelfs opgelopen naar tien doelpunten door treffers van Lotte Houtenbos de uitblinkende Romy Zengerink, Renee Kolken, Tessa Fijnheer en Krissy Hogervorst. Vlak voor tijd deed Geel Zwart nog even van zich spreken en scoorde met snelle uitvallen nog drie treffers op rij, maar het slotakkoord was echter wederom voor VZV (27-37).

Doelpunten: Romy Zengerink 9, Lotte Houtenbos 6, Demy Worst 5, Carmen van der Kroon en Jet Jimmink 4,Tessa Fijnheer 3, Zoë de Bruijne 2, Krissy Hogervorst, Lyn Klesser, Albertine Abube en Renee Kolken 1.