T VELD Voor de tweede week op rij boekte de dames van VZV een overwinning. Tegen Borhave gebeurde dat met een verschil van acht punten, 25-18.

Dat de ploeg in de nacompetitie zal strijden om handhaving is een feit. Toch staat er voor VZV nog wel degelijk iets op het spel in de komende weken. De ploeg die op de zevende positie eindigt gaat immers met een voorsprong die nacompetitie in. Na de overwinning op Borhave komt de ploeg uit ‘t Veld in punten gelijk met Westfriesland/SEW, de huidige nummer zeven.

Nadat de ploeg van coach Betty Plasmeijer vorige week een overwinning behaalde op Venlo, pakte het nu opnieuw de volle buit. De ploeg begon sterk tegen Borhave. Halverwege was er echter nog niets beslist, 10-9. In het tweede bedrijf kwam die beslissing wel. VZV kon uitlopen en zodoende een 25-18 overwinning boeken. ,,We begonnen de wedstrijd weer goed en konden een gaatje slaan, maar in het tweede deel van de eerste helft lieten we ze toch weer dichtbij komen" vertelde speelster Linsey Perre. ,,In de tweede helft konden we weer wat uitlopen en deze keer hielden we dit tot het einde vol".

De ploeg uit 't Veld boekt hiermee de tweede zege op rij. Met de teruggekeerde Lotte Prak lijkt VZV sterker. ,,Het is heel fijn dat we twee keer op rij winnen en dat Lotte met ons mee doet geeft zeker een boost".

Komende zaterdag staat in Wognum de kraker tussen SEW en VZV op het programma