T VELD – Coach Rolf Schulte kwam met grote plannen richting ‘t Veld. Nadat hij bij zijn vorige clubs vele successen kende hoopt hij dat bij VZV te kunnen herhalen. In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Eredivisie seizoen liet het ondanks een nederlaag zien op de goede weg te zijn, 23-27

Het doel voor de lange termijn is het behalen van de landstitel, terwijl VZV dit seizoen wil aanhaken bij de top van de Eredivisie. Of dat gaat lukken is de vraag, maar tegen V&L zag het er in ieder geval positief uit. In tegenstelling tot vorige week, toen de ploeg uit ‘t Veld door een slecht laatste kwartier tegen een fikse nederlaag opliep tegen VOC, wisten de handbalsters ditmaal wél de hele wedstrijd het gewenste niveau te halen. ‘Ik ben tevreden over de manier waarop de meiden zestig minuten met passie en vechtlust hebben gespeeld. Nu ging het om details, niet om het plan of de passie’, stelde Rolf Schulte na afloop. De trainer/coach was zichtbaar tevreden over wat de ploeg uit ‘t Veld liet zien. ‘Toen het van 22-23 naar 22-25 ging toen had ik het gevoel dat het krap zou worden. Maar ze bleven vechten.’

Strijd
In eigen huis liet VZV aan het eigen publiek zien wat het dit seizoen wil bereiken. De top van Nederland naderen. Tegen V&L was de manier waarop het voorbeeld dat het op de goede weg is. Tegen de nummer 3 van Nederland wist de thuisploeg er het gehele duel een spannende wedstrijd van te maken. Zo stond het na tien minuten 4-4, en bedroeg de achterstand tien minuten later slechts één punt. Nog voor rust leek de opponent uit Geleen een gaatje te slaan, maar de 9-13 tussenstand kon door VZV nog voor het rustsignaal worden teruggebracht naar 11-13.

Veerkracht
In de tweede helft had VZV meerdere keren te maken met pech. Tot vier keer toe eindigde een worp op het houtwerk. Door goed verdedigend werk, en meerdere reddingen van doelvrouw Amber Zomerdijk bleef het verschil nihil. Daarnaast toonde de thuisploeg over veerkracht te beschikken. V&L knokte zich naar een 16-20 voorsprong, maar het team van coach Schulte wist de stand bij 21-21 weer gelijk te trekken. Het lukte echter niet om punten te pakken, want in de slotfase trokken de bezoekers de zege alsnog naar zich toe. ‘Waar ik vorige week boos was, en de meiden ook, ben ik nu meer tevreden. Ze hebben gedisciplineerd gespeeld. We hebben we er twee stappen vooruit gezet ten opzichte van vorige week.’ vervolgde Schulte. ‘Dat we er nu al zo dicht op zitten is een meevaller, dat had ik niet verwacht.’

Doelpunten VZV: Lisanne Kolken (6), Florance Kos (3), Aniek Janssen (3), Jane Kramer (3), Roos de Vries (2), Albertine Abube (2), Kim Jimmink (2), Maud Kruijer (1) en Krissy Hogervorst (1)