'T VELD - Op 1 en 2 juni 2019 werd voor de derde keer door de Beach commissie van VZV Handbal een NK Kwalificatietoernooi georganiseerd. 32 teams deden hun best om kwalificatie punten te behalen voor de ranking in de NK Beach Tour. Het was weer een prachtige editie waarbij vooral het plezier bij Beach handball centraal stond. De scheidsrechters kwamen uit heel Nederland. En ook was er op beide dagen weer een officiële Delegate vanuit het Nederlands Handbal verbond (NHV) aanwezig. Vanuit diverse teams, scheidsrechters en toeschouwers werden dan ook weer de nodige complimenten ontvangen voor de organisatie.


De omstandigheden waren prachtig. Fantastisch weer, misschien soms voor de teams wel erg warm. De drie Beach velden met op het hoofdveld de spiksplinternieuwe doelen en wedstrijd belijning, lagen er prachtig bij. Rondom de velden was alles wederom in tropische Beach sferen aangelegd. Van palmbomen tot flamingo’s, een Beach cabana met uiteraard alcoholvrije bar, parasols, zitjes en natuurlijk mocht de barbecue ook niet ontbreken. En daarnaast een enorme tribune voor het publiek zodat zij ontspannen de spectaculaire wedstrijden konden bekijken. Uitstekende EHBO, John Koning van Fysiomedix die gedurende het hele toernooi paraat was en de vele vrijwilligers op allerlei plekken. Dit alles zorgde voor de optimale omstandigheden om het beste uit de Beach handballers naar voren te halen. Voeg daar nog de stralende zon met af en toe een zuchtje wind en een verdwaald wolkje aan toe en het toernooi kon eigenlijk niet meer stuk.


De zaterdag was gereserveerd voor de D en C jeugd waarbij er al ervaren Beach handballers op het zand hun kunsten lieten zien maar ook speelsters die de sport nog relatief kort beoefenen. Er werden al vele pirouetjes en zelfs vliegertjes getoond. VZV heeft de afgelopen tijd diverse clinics georganiseerd om Beach handball ook bij andere verenigingen in onze omgeving bekend te maken. Aan het einde van de middag werd er door het NHV een clinic gegeven in de vorm van de Strong Men Beach Handball Battle. Jongens van 10 t/m 14 jaar konden hier aan deelnemen en kennis maken met Beach Handball.


Op zondag was het de beurt aan de B- en A-jeugd, de Dames en de Heren. Waarbij de vliegertjes nog hoger en de pirouetjes nog sneller werden gedraaid voor de dubbele punten. Dit maakt de sport spectaculair om naar te kijken. Dankzij een live stream kon ook publiek op afstand meegenieten van de wedstrijden. Hoogtepunt van het toernooi was de bloedspannende finale op zondag tussen Dames van VZV en Westsite uit Amsterdam. VZV wist de eerste set naar zich toe te halen en uiteindelijk op het nippertje ook de tweede set. Daarmee werd het 2-0 voor VZV terwijl Westsite in de poule fase het onderlinge duel d.m.v. shoot-outs nog wist te winnen.


Vanwege de warmte werden er op zondag door het publiek zelfs nog zwembaden meegenomen en de fantastische vrijwilligers van Brandweer Niedorp kwamen tot twee maal toe de velden natspuiten omdat het zand wel heel erg heet onder de voeten werd.


De actieve Beach Commissie van VZV kan terug kijken op een fantastisch toernooi dat volgend jaar dan ook zeker herhaald zal worden.


Dit is natuurlijk alleen mogelijk vanwege de vele sponsoren die VZV Beach handball steunen en niet te vergeten dankzij de inzet van de vele vrijwilligers waar het toernooi dit weekend en tijdens de voorbereidingen op kon rekenen.


De uitslagen van de verschillende poules zijn als volgt:

D-jeugd:

1. DSS D1

2. VZV D1

3. ZAP D1

4. Niedorp D1

5. Niedorp D2


C-jeugd

1. Niedorp C1

2. VZV C1

3. DSS C2

4. ZAP C2

5. Meervogels C1

6. ZAP C1

7. Niedorp C2

8. Meervogels C2


Dames

1. VZV 1

2. Westsite 1

3. Niedorp 1

4. 3M-Amsterdam

5. DSS 1

6. Meervogels 1

7. VZV 2


B-jeugd

1. VZV B1

2. Niedorp

3. ZAP B1

4. DSS B1


A-jeugd

1. VZV A1

2. Handbalschool Rijnmond

3. ZAP A1

4. Huissen A1


Heren

1. Camelot

2. VZV / Niedorp

3. de LaGrosso 2

4. de LaGrosso 1


En uiteraard gaat onze hartelijk dank uit naar de vele sponsoren. Zonder jullie was dit hele toernooi nooit mogelijk geweest.
Sponsoren VZV Beach Handball 2019: