'T VELD - Het Beach Handball seizoen gaat weer van start. En daar heeft men bij VZV weer zin in. Vele vrijwilligers hebben reeds heel wat werk verzet. Inmiddels zijn de velden verplaatst, hekken neergezet, netten erin gehangen, doelen geplaatst en de belijning neergelegd. De laatste hand wordt nog gelegd aan de tribunes en aan de eigen 'beachbar', en dan is men er weer helemaal klaar voor.

Inmiddels zijn de trainingen gestart en wordt er weer gretig getraind in het zand. Onder leiding van de trainers Karsten Konrad en Jip van Otterloo worden de teams weer klaargestoomd voor toernooien door het hele land. Ook de D-jeugd zal dit jaar gaan proeven aan het fenomeen Beach Handball.

Oranje
Diverse VZV-speelsters zijn al maanden in training bij de selectie voor Oranje. In U18 trainen maar liefst acht VZV-ers mee en bij U16 zijn dat er vier. Dat belooft dus wat! Dit jaar komen de dames van U18 naar 't Veld om te trainen en wel op woensdagavond 6 juni. Kom dus gerust een kijkje nemen!

Clinics
Maar hoe leuk is het om ook buurtverenigingen kennis te laten maken met Beach Handball? Dat wil men bij VZV graag stimuleren. Er worden daarom clinics georganiseerd. Diverse verenigingen hebben zich al aangemeld en de eerste clinics waren een succes. Wat voor velen een onbekende tak van sport was wordt nu ervaren als een leuke, sportieve uitdaging. De VZV-velden kunnen natuurlijk ook door andere verenigingen worden gebruikt. Voor zowel de clinics als de velden wordt een bescheiden vergoeding gevraagd. Voor beide kunt u zich richten tot Sven Klesser (sklesser@ziggo.nl)

Opleiden
De accommodatie van VZV wordt ook door het NHV gebruikt voor het opleiden van trainers. De BHT 2-cursus wordt gevolgd door zo'n 15 personen. In drie avonden worden zij opgeleid tot trainers van Beach Handball.

Toernooi
Op zaterdag 9 en zondag 10 juni a.s. wordt de tweede editie van het VZV Beach Handball Toernooi georganiseerd. De inschrijvingen stromen binnen en sommige categorieën lopen al aardig vol. De deadline voor inschrijving is 10 mei a.s. VZV hoopt tijdens deze dagen weer vele verenigingen te mogen verwelkomen. Natuurlijk is iedereen die een kijkje wil komen nemen van harte welkom!

Zonder sponsors en vrijwilligers is het onmogelijk om dergelijke activiteiten organiseren, en VZV is dan ook blij en dankbaar voor alle hulp en inzet die men tot nu toe heeft ontvangen. Heeft u ook interesse om VZV Beach Handball financieel te ondersteunen neem dan contact op met Sven Klesser (sklesser@ziggo.nl).