REGIO – In de laatste speelronde van het amateurvoetbal stond er voor vele ploegen niets meer op het spel. Toch waren er een paar ploegen die nog wel iets hadden om voor te spelen. Kleine Sluis greep naast de nacompetitie, VIOS W verzekerde zich van lijfsbehoud en VV Schagen won de derde periodetitel.

Limmen – ZAP 0-2
De voetballers van ZAP konden bij een overwinning en puntverlies van concurrent FC Den Helder de titel in de derde klasse A pakken. Doordat de Helderse ploeg wist te winnen pakte die ploeg het kampioenschap. De Breezanders mogen zich opmaken voor de nacompetitie.

Op bezoek bij Limmen wist ZAP wel een 0-2 overwinning te boeken. Nadat Robin Schouwvlieger de ban had gebroken zorgde een eigen doelpunt voor de eindstand.

Kleine Sluis – Vrone 2-3
Voor Kleine Sluis volstond een punt om zich te verzekeren van nacompetitie voetbal. In de thuiswedstrijd tegen Vrone. Dat punt werd echter niet behaald. ‘We hebben alles gegeven, maar ze scoorden te makkelijk’, zei Bart Weel na afloop. ‘De laatste zes wedstrijden waren voor ons heel teleurstellend. En dan zo eindigen is gewoon niet leuk.’

Door de nederlaag, en de overwinning die Vitesse’22 behaalde, greep Kleine Sluis immers naast een plek in de nacompetitie. Weel: Ondanks dat is het misschien, gezien de krappe selectie, wel goed gelukt om de vijfde plek te behalen.’

VIOS W – Meervogels’31 2-1
In eigen huis wist VIOS W zich op eigen kracht te verzekeren van lijfsbehoud. Tegen Meervogels’31 werd er met 2-1 gewonnen. De ploeg uit Warmenhuizen kwam via Sem Dekker en Sam Bruin op 2-0, waarna de ploeg uit Akersloot de spanning terugbracht.

VIOS W eindigde het seizoen uiteindelijk als nummer tien waardoor het ook volgend seizoen in de derde klasse zal uitkomen.

Hollandia T – Egmondia 3-1
Een duel om ‘des keizers baard’, zo kon het treffen tussen Hollandia T en Egmondia wel worden omschreven. Beide teams waren al zeker van lijfsbehoud waardoor ze vrijuit konden spelen. Nadat Thomas Driesse in de vijfde minuut de 1-0 maakte kreeg de gastheer diverse goede mogelijkheden maar door een fout kwam de Egmondse ploeg in de veertigste minuut op 1-1.

In de tweede helft hebben we veel kansen gecreëerd en bijna niets weggegeven.’ zei Ronald de Rooij. Dankzij Koen Hollenberg en Stan Groenland eindigde het treffen in 3-1.

Dirkshorn – De Koog 1-4
De laatste competitiewedstrijd van Dirkshorn ging tegen De Koog met 1-4 verloren. Bij een 0-3 achterstand wist Wilco Gootjes nog iets terug te doen, maar de nederlaag kon niet worden voorkomen. Uiteindelijk bracht De Koog de score naar 1-4. 'In de tweede helft kreeg De Koog een hoop kansen, maar ze scoorden gelukkig maar één keer', zei Jeffrey Androg na afloop. 'Een hoop spelers hebben rust gekregen, maar het spel was niet goed. We moeten ons nu opladen voor hopenlijk twee finales, klaar maken voor Sporting Andijk.'

Geel Zwart’30 – Succes 3-2
In eigen huis kende Geel Zwart’30 een mooie afsluiter van het seizoen. Tegen Succes boekte het een 3-2 overwinning. Door treffers van Joeri van Klink, Sam Dekker en Lex Tas bouwde de ploeg uit ‘t Zand een 3-0 voorsprong op waarna de opponent tweemaal tot scoren kwam. Door de overwinning eindigde Geel Zwart’30 als vijfde in de vierde klasse A.

SRC – Flevo 5-3
SRC boekte een 5-2 overwinning op Flevo waardoor het met een goed gevoel richting de nacompetitie. Binnen een minuut kwam de ploeg uit Schagen via Jard Mooy op een 1-0 voorsprong waarna Dion de Graaf de score verdubbelde. Nog voor rust kwam de opponent uit Middenmeer langszij.

Via Robbert-Jan Klein en Jard Mooy liep SRC uit na 4-2, waarna Flevo nog iets terugdeed. Stef Elting bepaalde de eindstand op 5-3.

Wieringerwaard – VV Schagen 0-6
‘Het was een vrij makkelijk potje. We stonden goed en voetbalden er makkelijk doorheen’, aldus Mike Julsing. ‘In de eerste helft was het nog maar 1-0 maar we waren al de betere ploeg en in de tweede helft toen eenmaal de 2-0 erin viel gingen de doelpunten vrij makkelijk.’

Door de zege, die tot stand kwam via doelpunten van Mitch Rekveld (3x), Björn Stathi (2x) en Mike Julsing legde Schagen beslag op de derde periodetitel waardoor het mag deelnemen aan de nacompetitie. Daarin treft het derdeklasser JVC.

DWOW – Winkel 0-4
Kampioen Winkel is er in geslaagd om de ongeslagen status vol te houden tot het einde van het seizoen. Op bezoek bij DWOW, dat nog streed voor een plek in de nacompetitie, boekte het een 0-4 overwinning. ‘Het is knap om in een wedstrijd waar weinig tot niets op het spel stond, toch met 0-4 te winnen bij een op voorhand concurrent voor het kampioenschap’, zei Martijn Gootjes. ‘We hebben wederom de nul gehouden en mede daardoor de ongeslagen status behouden. Door deze overwinning hebben wij bovendien iedere ploeg in 4A minimaal één keer verslagen.’

Rick Fijnheer scoorde tweemaal en werd daarmee met 25 goals topscorer van 4A. ‘Eveneens een knappe prestatie.’ vervolgde de coach. Ook Jeroen Smit en Jacco Fijnheer kwamen tot scoren.

ZDH – Vesdo 2-1
Het al gedegradeerde Vesdo sloot het seizoen af met een nederlaag bij ZDH. In Den Hoorn kwam de gastheer na twintig minuten op een 1-0 voorsprong. Nadat de 2-0 werd gemaakt deed Max Tiebie wat terug.

Vorige week degradeerde Vesdo al uit de vierde klasse A waardoor het volgend seizoen in de vijfde klasse uitkomt.

Nieuwe Niedorp – VZV 2-0
Het duel tussen Nieuwe Niedorp en VZV eindigde in 2-0. In de wedstrijd, waarin het houtwerk meerdere keren werd geraakt, kwam de thuisploeg al vrij snel op voorsprong dankzij Hugo Bossen. ‘In de tweede helft kregen we een penalty mee, maar deze werd gemist’, zei Thomas Dekker na afloop. ‘Het had de wedstrijd kunnen kantelen want Niedorp was zeker niet beter dan ons. Helaas kregen we laat in de wedstrijd het tweede doelpunt tegen. Dat hadden we gezien het wedstrijdbeeld niet helemaal verdiend.’

Victoria O – Con Zelo 3-0
Mark Pauli zat afgelopen zondag voor het laatst op de bank als hoofdtrainer bij Con Zelo. Op bezoek bij Victoria O zag hij zijn ploeg met 3-0 verliezen. ‘Het was een terechte overwinning voor Victoria O. Ze waren agressiever en speelde met een gedachte. Hier waren ze ons de baas mee’, aldus Mark Pauli. ‘Wij speelde in veel te laag tempo en stonden defensief niet goed. Wat ook resulteerde in 2-0 ruststand.’ vervolgde de coach.

‘In de rust nogmaals aangegeven dat we in de zone moesten dekken. Dit was namelijk het euvel. In de tweede helft kregen we dan ook zowaar wat mogelijkheden en stonden we defensief beter’, zei Pauli. Toch maakte Victoria O er nog 3-0 van. ‘Al met al een meer dan terechte overwinning voor hen.’