SCHAGEN - Komende zondag staat het competitieduel tussen VV Schagen en Nieuwe Niedorp op het programma. VV Schagen kan zich na de eerste seizoenshelft een keurige middenmoter noemen.

VV Schagen eindigde de laatste drie seizoenen tweemaal zesde, een een keer zevende. Geen grootse prestaties, maar misschien is Schagen wel gewoon een echte vierdeklasser. Niets mis mee, een mooie voetbalclub uit Schagen die wekelijks tegen ploegen uit de omgeving speelt. Mooie derby’s en ontmoetingen met ploegen waar bekenden in spelen.

Komende zondag speelt de formatie van Ivo Rohling tegen Nieuwe Niedorp, een ploeg die geen furore maakt in de vierde klasse. Met een elfde positie en slechts elf punten zal de ploeg de komende weken punten moeten pakken om degradatie de rug toe te kunnen keren.

Mooie overwinningen worden afgewisseld met onnodig puntverlies. Zo werd de Schagense derby tegen SRC met 4-1 gewonnen, maar tegen Wieringerwaard verloor de ploeg met 2-0. Ook laagvlieger FLEVO wist met 3-0 de zege te pakken tegen VV Schagen.

Geschiedenis in voordeel Schagen

In de vierde klasse kennen ploegen elkaar erg goed.  VV Schagen en Nieuwe Niedorp troffen elkaar maar liefst 25 keer, waaronder drie beker wedstrijden en een oefenduel. De wedstrijden in Schagen zijn in het voordeel van de thuisploeg. VV Schagen boekte tien keer een overwinning, en verloor tweemaal. De laatste twee duels in Schagen werden met 5-0 en 4-0 gewonnen.

Vorig seizoen won de ploeg van Ivo Rohling dus met 4-0. In die wedstrijd wist Mitch Rekveld twee doelpunten te maken. Jeroen Veltheer en Jild Wardenaar zorgden met doelpunten voor de uiteindelijke 4-0 eindstand.

Dat de ploeg in het verleden deze mooie prestaties heeft weten neer te zetten biedt uiteraard geen zekerheid voor de ontmoeting van komende zondag, maar VV Schagen blijkt een sterke tegenstander tegen Nieuwe Niedorp waardoor de favorieten rol voor de thuisploeg is.

Keerzijde van deze statistieken is natuurlijk het feit dat voetbal alle kanten op kan. Want het gaat te ver om te stellen dat Nieuwe Niedorp kansloos is.