SCHAGEN – De afgelopen tijd ging het in Schagen voornamelijk over de naderende fusie. Afgelopen zondagmiddag stond het voetbal weer centraal. De stadsderby was niet bepaald een spektakelstuk, maar leverde met VV Schagen wel een winnaar op. De thuisploeg boekte een minimale zege, 1-0.

Dat het fusieproces gaande is was buiten de lijnen ook te merken. Zo waren op de weg richting het sportcomplex meerdere teksten geschreven, was het gras naast de kantine versierd met de naam SRC en was het op meerdere delen van het complex onderwerp van gesprek. Binnen de lijnen was dit echter niet het geval. ‘Het speelde totaal niet. De spelers willen zich gewoon richten op het voetbal’, zei VV Schagen coach Gosse Bosma die geen andere voorbereiding beleefde richting het treffen met de bezoekers. Ook voor die ploeg was het in aanloop naar de derby niet anders dan anders

Voetbal
In de derby ging het dus weer over voetbal. Een spektakelstuk werd het niet. ‘Het voetbal was slecht. Veel te veel spelers waren niet goed genoeg’, sprak Ron Weinbrecher na afloop. Voor VV Schagen begon het duel minder. Nadat Jan Bakker in de warming-up geblesseerd afhaakte moest Jay van Steijn na anderhalve minuut met een hamstringblessure naar de kant. In de openingsfase was SRC dicht bij de eerste treffer, maar het schot van Mark de Vries eindigde naast het doel. Aan de andere kant zette invaller Verboven na een te korte terugspeelbal druk op doelman Tim Bijpost, maar dit leverde niets op. Ook Schagen kwam in scoringspositie, maar Verboven stuitte op Bijpost waarna hij de rebound naast schoot.

Geluk
‘Het was een matige pot. SRC was na rust beter, wij hadden geluk met de kansen die we tegen kregen’, vervolgde Bosma. ‘Maar geluk heb je ook nodig.’ Het waren de bezoekers die de grootste kansen kregen, maar doelpunten bleven uit. Zo werd een inzet van de lijn gehaald en eindigde een schot van Robbert Fels tegen de onderkant van de lat. Vervolgens was het Tyronne Choate die de score leek te openen, ware het niet dat de doelman van de gasten dit met een fraaie redding voorkwam.

In de 65e minuut werd de ban dan toch gebroken. ‘We stonden daar te slapen’, vond Weinbrecher. Een aanval van Schagen kwam bij Robin Meijering terecht. De verdediger schoot de bal beheerst langs Bijpost en bracht de thuisploeg zo op een 1-0 voorsprong. Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd. Verdediger Kay Korevaar werd nog naar voren gestuurd en Stef Elting kopte op de lat, maar er kwam geen verandering in de score. Zodoende pakte de gastheer de volle buit.

VV Schagen – SRC 1-0 (0-0)
65. 1-0 Robin Meijering

VV Schagen: Blaauboer. Weggemans, Mart Schoon, Meijering, Van de Buld. Brood, Cas Schoen, Rik Schoen. Choate (Bakker/81), Van Steijn (Verboven/3), Julsing.

SRC: Bijpost. De Graaff, Korevaar, Kunst, Sijnesael. De Vries, Hoogenbosch, Pater (Kleijer/46). Klein, Elting, Fels.