SCHAGEN – De naam waar VV Schagen en SRC als fusieclub onder gaan spelen is bekend. Afgelopen zaterdagavond werd de nieuwe naam, die met inspraak van de leden en vrijwilligers werd gekozen, bekendgemaakt. De clubs gaan samen onder de naam Schagen United.

In de zoektocht naar een geschikte naam werden de leden en vrijwilligers van VV Schagen en SRC nadrukkelijk betrokken. Uit honderden inzendingen met suggesties voor een nieuwe clubnaam werd begin dit jaar een top vijf samengesteld. Hierin zaten namen die het meest werden geopperd of zeer aansprekend waren. De clubnamen die elders in het land al worden gebruikt of dat de domeinnaam op internet al geregistreerd stond vielen buiten de top vijf.

Top vijf
Naast Schagen United behoorden ook VV Schagen, VV Magnus Schagen, FC Schagen en Racing Club Schagen tot de top vijf. Via een poll kregen de leden en vrijwilligers de kans om te stemmen. Ook hieruit kwamen weer honderden reacties. Nadat op 10 januari de stemming werd gesloten werden de stemmen geteld, met Schagen United als uitkomst.