REGIO – Voor de vierdeklassers uit de regio was het een weekend met wisselend succes. VV Schagen en Dirkshorn wisten te winnen, maar SRC, Geel Zwart’30 en Con Zelo gingen onderuit.

Wieringerwaard – Dirkshorn 1-2
Tegen hekkensluiter Wieringerwaard boekte Dirkshorn de tweede zege op rij. ‘In de eerste helft hadden zij niks te vertellen. We hadden met 0-5 voor moeten staan, maar we lieten na om meer te scoren’, zei Bjorn Ruijs na afloop. ‘Na de rust was er in eerste instantie hetzelfde beeld, maar na vijftien minuten vergaten we te voetballen en kwam Wieringerwaard er beter uit.’ De thuisploeg kwam echter niet verder dan één doelpunt.

Ruijs: ‘We hebben het onszelf moeilijk gemaakt door de wedstrijd niet in het slot te gooien, maar we hebben wel terecht gewonnen.’ Namens Dirkshorn kwamen Nathan Gootjes en Wilco Gootjes tot scoren. Kay Bakker nam het doelpunt van Wieringerwaard voor zijn rekening.

SRC – JVC 0-4
‘We hadden de eerste helft weinig in te brengen. Er waren kleine kansen aan onze kant en we kregen eenvoudige doelpunten tegen’, zei Robbert-Jan Klein. In eigen huis verloor SRC met 0-4 van JVC. Door doelpunten van Rick Schop en tweemaal David Ambriola gingen de gasten halverwege met 0-3 aan de leiding. ‘In de tweede helft deed JVC een stapje terug, maar konden we nog steeds niet gevaarlijk worden.’

Tijm van Zanten bepaalde in de tweede helft de eindstand op 0-4.

DWOW – Geel Zwart’30 3-2
In de topper tegen DWOW verloor Geel Zwart’30 met 3-2. Een onterechte nederlaag volgens Marco Kuut. ‘In de eerste helft had DWOW wat meer kansen door niet goed ingrijpen van de verdediging’, zei de coach. Via Jawin Kneppers nam de ploeg uit ‘t Zand de leiding, maar al snel viel de gelijkmaker. Uit een afgeslagen corner viel nog de pauze de 2-1.

‘Na rust waren wij de betere ploeg met goe de goal van Sam Dekker. Daarna fluit de scheidsrechter net op cruciale momenten in het voordeel van DWOW’, vervolgde de oefenmeester. ‘Helaas, een smet op de wedstrijd waarin hij een penalty toekent aan hun. Waarin wij in de eerste helft een zelfde situatie hadden en dus ook een strafschop moesten hebben.’ Ook werd er een zuiver doelpunt van de gasten afgevlagd. ‘Op bepaalde cruciale momenten zat het ons tegen en DWOW mee. Een gelijkspel was terecht geweest, helaas krijg je niet altijd wat je verdient.’

Succes – Con Zelo 5-0
Na negen wedstrijden heeft Con Zelo de koppositie moeten afstaan aan DWOW. Op bezoek bij Succes gingen de Waarlanders met 5-0 onderuit. ‘Zij scoren vier keer uit een standaardsituatie. Tot aan de middenlijn waren we voetballend beter, over de middenlijn creëerden we niets’, aldus Bas IJsselstijn. ‘Dan moet je geluk hebben dat je hem maakt. Het moet gewoon beter, het mag allemaal wel tikje feller.’

Tegen Succes leed Con Zelo voor de vierde keer dit seizoen puntverlies. Drie daarvan wareb tegen ploegen uit het rechter rijtje. ‘Ik mis soms een stukje fysiek. Voetballend is het geen probleem, maar qua strijd en werklust moet en we uit ander vaatje tappen’, vervolgde de coach. ‘Tegen Succes, wat een fantastische ploeg is, was het de mannen tegen de jongens.’

VV Schagen – De Koog 4-0
Na drie wedstrijden heeft VV Schagen weer eens een overwinning behaald. ‘Het was weer eens een goede wedstrijd vanuit onze kant’, aldus Mike Julsing. ‘We hadden wat wijziging en gedaan op bepaalde posities en dat pakte goed uit. Onze tactiek was volle druk zetten.’ Wat ook meehielp was dat de ploeg van trainer/coach Gosse Bosma in de eerste helft met de wind in de rug speelde.

De score werd geopend door Arnoud Buitenhuis. Nog voor rust ging Schagen met 3-0 aan de leiding. Het was Mike Julsing die beide treffers voor zijn rekening nam. Bij zijn tweede dribbelde Julsing richting het doel en schoot hem vanaf ongeveer twintig meter in de linkerbovenhoek. In blessuretijd maakte Kevin van Benten de 4-0.