REGIO – In de Vierde Klasse A boekten VV Schagen en Dirkshorn een overwinning. Con Zelo moest genoegen nemen met een punt, terwijl Geel Zwart’30 en SRC een nederlaag moesten slikken.

Geel Zwart’30 – DWOW 1-2
‘Helaas is een onterechte penalty de inleiding geweest om de wedstrijd te verliezen. Een dwaling van de scheidsrechter waar vriend en vijand over eens was’, zei Marco Kuut na afloop. Het was Ayco Kluvers die de strafschop verzilverde en DWOW zo op 0-1 bracht.

Door slim diep te spelen kwam Ron Baltus nog voor rust uit een moeilijke hoek tot scoren. ‘Een terechte gelijkmaker.’ Na de pauze zorgde Yoran Kluvers met een fraaie treffer voor de 1-2. ‘We kregen genoeg kansen om de stand gelijk te trekken, maar het laatste zetje bleef uit. Een zuivere handbal van DWOW werd door de scheidsrechter niet gezien. Een gelijkspel had zeker op zijn plaats geweest.’

Con Zelo – Succes 1-1
Con Zelo en Succes kwamen in het onderlinge treffen niet verder dan 1-1. ‘Als je niet scoort dan win je niet. Het kon twee kanten opvallen omdat het lang gelijk bleef’, stelde Bas IJsselstijn. Na 65 minuten wist Maikel Hoekstra de gasten weliswaar op 0-1 te brengen, maar enkele minuten later had Geert de Graaf alweer gelijk getrokken. ‘Hun middenveld stond prima, die zijn fysiek verder dan ons. De slag op het middenveld werd door hen gewonnen.’

Dirkshorn – Wieringerwaard 1-0
Dirkshorn boekte tegen hekkensluiter Wieringerwaard een benauwde 1-0 zege. ‘Het was zeer matig aan onze zijde. We waren de betere partij, maar er lukte weinig’, zei Björn Ruijs. ‘Er waren kansen genoeg maar die moeten we wel maken.’

Het enige en dus winnende doelpunt viel in het laatste kwartier. Een eigen doelpunt van Wieringerwaard leverde Dirkshorn drie punten op.

De Koog – VV Schagen 0-3
‘Over de gehele wedstrijd gezien waren wij de betere ploeg, we creëerden veel kansen en gaven veel druk op hun verdediging’, aldus Mike Julsing. De Koog kreeg weinig kansen gekregen door de pressie van Schagen. Tien minuten voor tijd wist Björn Stathi de score te openen, waarna Jan Bakker vijf minuten voor tijd de bevrijdende 0-2 maakte. Het slotakkoord was voor Robin Meijering. ‘Dit was een verdiende en belangrijke overwinning voor ons.’

JVC – SRC 2-0
SRC verloor bij JVC, maar kan terugkijken op een goede eerste helft. ‘JVC kreeg niet heel veel kansen, maar had wel het betere van het spel’, aldus Robert Jan Klein.

Na een foutje in de SRC defensie kwam de gastheer op een 1-0 voorsprong. ‘Op dat moment konden ze iets meer naar achter voetballen en moesten wij iets meer komen. De tweede helft werd het overwicht groter en scoorden ze terecht de 2-0’, vervolgde Klein. Dat bleek uiteindelijk ook de eindstand. ‘We hebben te weinig kansen gecreëerd, maar op sommige momenten goed gevoetbald.’