REGIO – Afgelopen zondagmiddag zijn VV Schagen en Con Zelo de competitie begonnen met een gelijkspel. Op bezoek bij promovendus DWB boekte SRC een 1-2 uitzege.

VV Schagen – Con Zelo 1-1
‘De eerste helft begon rommelig, er werden veel lange ballen gespeeld. In het laatste deel van de eerste helft voetbalden we beter’, zei VV Schagen speler Mike Julsing na afloop. Na een mooie actie van Jessey Konings opende Julsing de score. Via Niels Leegwater kwam Con Zelo in het tweede bedrijf op gelijke hoogte. ‘In het laatste deel na rust was het een heen en weer spelletje.’

‘Voor rust ga je volledig mee met het spel van hun, zij krijgen geen kansen en uit het niets komen ze op 1-0. Wij creëerden ook weinig en speelden veel de lange bal’, zei Bas IJsselstijn na afloop. ‘Het was te statisch. Na rust pakten we dat beter op. We kregen meer kansen en meer grip op de wedstrijd.’

DWB – SRC 1-2
In De Weere boekte SRC de eerste overwinning van het seizoen. Het was de promovendus die de score wist te openen. Dankzij Jacco Sijnesael en Stef Elting boog de ploeg uit Schagen de score om waardoor het de punten mee naar huis nam. In de slotfase kreeg Kay Korevaar een rode kaart, waardoor de uitploeg het duel met tien man eindigde.