REGIO – Vierdeklassers VV Schagen, Con Zelo en SRC beleefden geen succesvol weekend. Schagen verloor bij Succes, Con Zelo ging op eigen veld onderuit tegen FC Medemblik en SRC moest de punten aan DWOW laten.

Succes – VV Schagen 1-0
In Hippolytushoef speelde Schagen in de eerste twintig minuten aardig. ‘Toen stond het positioneel goed’, zag Mike Julsing. Uit een vrije trap, ongeveer bij de cornervlag, profiteerde Succes van niet scherp verdedigen van de gasten, 1-0. ‘Na rust vond ik ons de bovenliggende partij. We creëerden genoeg kansen, alleen we benutten ze niet. We hadden ook sowieso een penalty moeten krijgen door een handsbal van Succes, maar de scheidsrechter zag het niet terwijl het overduidelijk was.’

Het werd een nederlaag die niet nodig had geweest. Schagen eindigde het duel na een rode kaart voor Kenzo Julsing uiteindelijk met tien man.

Con Zelo – FC Medemblik 0-3
‘Je verliest van een voetballende ploeg. Onze basis vaardigheden zijn tekort. Als je de kansen niet maakt doet de andere dat wel’, sprak Bas IJsselstijn na afloop. ‘Dit was niet nodig, maar het gebeurde weer.’

Na een fraaie 0-1 en meerdere gemiste kansen van Con Zelo kon Medemblik na rust uitlopen naar een 0-3 eindzege. ‘Het is zonde. Aan de andere kant hebben we drie jongens uit de A-junioren laten spelen die konden voetballen. We hebben geïnvesteerd op de lange termijn.’ Reden voor paniek is er ook allerminst in Waarland. IJsselstijn: ‘We hebben lang meegedaan om de titel en we staan nog keurig op de tweede plek.’

DWOW – SRC 1-0
Tegen DWOW verloor SRC met 1-0. De thuisploeg pakte daardoor de eerste periodetitel. ‘Het was van onze kant stukken beter dan vorige week. Er waren van beide kanten weinig kansen. Zij hadden wat geluk met de afronding met de 1-0’, aldus Branco Kunst. Ayco Kluvers nam de enige en dus winnende treffer voor zijn rekening. ‘Jammer voor ons, maar ten opzichte van de vorige wedstrijd was dit een goede wedstrijd.’