WINKEL - In de thuiswedstrijd tegen Hillegom hebben de vrouwen van Winkel een portie veerkracht getoond door een in het eerste half uur opgelopen 0-3 achterstand goed te maken en uiteindelijk een punt uit het vuur te slepen (4-4).

In een wedstrijd die op en neer ging en waarin veel gebeurde startte de thuisploeg al sterk met vier kansen in de eerste tien minuten. Des te gekker was het daarom dat de gasten uit Hillegom twintig minuten later een 0-3 voorsprong hadden genomen. De openingstreffer ontstond na een keepersfout en diezelfde keepster was vervolgens kansloos op een schot via de onderkant van de lat en moest ook nog een derde tegengoal incasseren. 'Hiermee leek de strijd al getreden maar gelukkig gingen we niet bij de pakken neerzitten en toonden we gelijk al veerkracht door voor de rust de aansluiting te vinden', aldus elftalleidster Marijne Euser. Door een treffer van Jaimy Visser en een droge knal van Janine Boersma kon men daarom met 2-3 aan de thee.

Direct na de rust wist de ploeg van trainer John Bijvoet vervolgens de wedstrijd helemaal op z'n kop te zetten. Eerst was het Maryze Borst die voor de gelijkmaker zorgde en toen even later Visser werd gevloerd binnen de zestien en de scheidsrechter keurig de voordeelregel toepaste maakte Borst ook nog een tweede en stond Winkel voor het eerst op voorsprong. 'Helaas konden we dit niet vasthouden en werd ons spel in de slotfase wat slordig waardoor Hillegom toch weer op gelijke hoogte kwam, maar chapeau voor de veerkracht die wij hebben getoond vandaag', aldus Euser.

Komende zondag 21 oktober speelt Winkel de inhaalwedstrijd bij Alcmaria Victrix. Bij winst aldaar klimt de ploeg naar een gedeelde derde plaats op één punt van de koplopers.