WINKEL - De vrouwen van VV Winkel zijn de competitie begonnen met een 1-0 overwinning op Sporting '70. Fabienne Rood kroonde zich tot matchwinnaar door halverwege de tweede helft de enige goal voor haar rekening te nemen.

Voor Winkel begon de competitie een week later vanwege het jaarlijkse bloemencorso dat vorige week werd georganiseerd. Met het Utrechtse Sporting '70 trof men een tegenstander die men nog niet eerder had ontmoet. Na een aftastend begin van het duel waarin beide ploegen weinig kansen kregen, werden de gasten in het laatste kwartier tweemaal gevaarlijk. Eenmaal wist keepster Pascha Groot bekwaam te keren en bij een andere poging werd zij gered door de paal. Voor de thuisploeg kreeg Simone Koopman een goede mogelijkheid maar zij mikte over.

Waar Winkel in de eerste helft het meeste balbezit had maar de counters van Sporting '70 gevaarlijk bleken, nam de thuisploeg van trainer John Bijvoet na de rust nog meer het initiatief. Hoewel men moeite had om door de hechte Utrechtse verdediging te komen lukte dat in de 65e minuut toch met een verwoestend schot van Fabienne Rood die de bal van zo'n 35 meter in het dak van het doel schoot. Een kwartier later kreeg Fleur Hoogervorst de kans om die score te verdubbelen, maar nu wist de keepster wel te pareren. In de slotfase werd Sporting '70 nog eenmaal gevaarlijk maar doordat Melissa de Boer zich kranig voor de bal wierp werd dat gevaar geweken.

'Een nipte 1-0 overwinning, maar goed meer dan drie punten kan je niet halen in een wedstrijd dus daar zijn we tevreden mee', sprak elftalleidster Marijne Euser na afloop. 'We hebben in ieder geval nog genoeg om op te trainen, maar deze zijn alvast binnen. Nu op naar volgende week als we naar De Kennemers gaan.'