WARMENHUIZEN – Vrone uit Sint Pancras kent een moeizaam seizoen in de Topklasse A van het zaalvoetbal. Met slechts drie punten uit elf wedstrijden staat de ploeg op de laatste plaats. Komende vrijdag gaat de ploeg op bezoek bij VIOS’79

Één overwinning uit elf wedstrijden. Weinig om over naar huis te schrijven dus voor de ploeg uit Sint Pancras. De enige overwinning van dit seizoen werd behaald in Hoograven, op bezoek bij JCK/AISO. Een knappe 5-7 overwinning betekende de eerste en enige punten van dit seizoen tot nu toe.

Vrone verloor maar liefst acht keer op rij. Het seizoen werd begonnen bij Hovocubo 2. Die ontmoeting eindigde in een 4-1 nederlaag voor Vrone. Vervolgens waren VIOS’79 met 0-5, Scagha’66 met 3-1, Zwaag met 4-5, Golden Stars met 6-1 en LEBO met 6-2 te sterk. De grootste nederlaag werd geleden in Heiloo, tegen HZV/Het Vennewater. De eindstand loog er niet om, 12-1. De laatste wedstrijd voor de winterstop werd met 0-9 verloren.

Ook in 2017 kent de ploeg een slechte start, alhoewel het in de eerste helft nog driemaal op voorsprong kwam. Uiteindelijk bleef de ploeg met lege handen door de 3-8 overwinning van Hovocubo 2.

Degradatie lijkt onoverkomelijk voor Vrone, dat nu vijf punten achter staat op de nummer voorlaatst ZVV Zwaag.

Als de ploeg enige kans wil maken zal er komende zondag gewonnen moeten worden. Tegenstander is dan VIOS’79, dat met tien punten twee plaatsen hoger staat en ook niet in de allerbeste vorm verkeert. Het andere sleutelduel voor Vrone is op 17 februari, als de ploeg op bezoek gaat bij ZVV Zwaag. Daarna zal duidelijk worden of Vrone nog mag hopen, of dat het gat dusdanig groot is dat degradatie serieus aan de orde komt in Sint Pancras.

Het is ver vooruit kijken, de ploeg zal zich eerst moeten richten op de uitwedstrijd tegen VIOS’79. Eerder dit seizoen won VIOS met 0-5 in sporthal ‘de Oostwal’. Vrijdagavond begint het duel in ‘de Doorbraak’ om 20.40 uur