VOLENDAM - Bij de start van de Eredivisie dameshandbal stond er direct een Noord-Hollandse derby op het programma tussen promovendus Volendam en de nummer drie van afgelopen seizoen, VZV. In een wedstrijd met twee gezichten liet Volendam voor de rust zien dat het een aanwinst voor de hoogste klasse kan zijn. Na de pauze nam het geslepener VZV afstand en daarmee ook de punten mee naar 't Veld.

Waar Sporthal Opperdam ondanks de plaatselijke kermis redelijk gevuld was, daar had de thuisploeg een flitsende start bij het debuut in de Eredivisie. De ploeg van trainer Ruud van den Broeck liep binnen mum van tijd uit naar een 5-0 voorsprong terwijl VZV pas in de 12e minuut eerst scoorde. Nu moet gezegd worden dat het VZV ook niet meezat aangezien de ploeg drie keer paal en lat raakte en enkele malen een uitsekende Volendamse keepster tegen kwam. In de daaropvolgende fase liet de keepster aan de andere kant, Amber Zomerdijk, zien waarom zij afgelopen seizoen werd uitgeroepen tot beste keepster van de Nederlandse competitie en VZV profiteerde hiervan door terug te komen tot 6-6. Volendam stond hierna weer op en wist uiteindelijk de eerste helft met een marge van twee doelpunten af te sluiten: 9-7

De tweede helft gaf een heel ander beeld want nu waren de gasten van meet af aan de sterkste, met name door een op schot zijnde Esma Staal die deze wedstrijd liefst elf keer wist te scoren waarvan tien stuks in de tweede helft. In een kwartier wist VZV een dozijn treffers te maken te scoren waar Volendam slechts drie keer raak mikte en bij 12-19 was de wedstrijd dan ook feitelijk beslist. Gecontroleerd speelden de gasten de wedstrijd dan ook uit met een 20-26 eindstand tot gevolg.

Garage Kil/Volendam DS1 - Juro Unirek/VZV DS1 20-26 (9-7)

Doelpunten Volendam: Alyssa Alings (6), Roos van Leeuwen, Eline Wit (beiden 4), Sabrina van der Mast, Jill Meijer, Anja Tol (allen 2)

Doelpunten VZV: Esma Staal (11), Djazzmin Trabelsi (5) Maud Kruijer (3), Jane Kramer (2), Kim Jimmink, Lisa Vlug, Lotte Prak, Roos de Vries, Carmen van de Kroon (allen 1)

Foto's: DP Sportfotografie