SCHAGEN – In de regio Schagen vielen er ook weer een behoorlijk aantal doelpunten. Met tien doelpunten was de derby Hugo Boys – VZV de meest doelpuntrijke wedstrijd, maar ook op de andere velden schoten ploegen met scherp.

Hollandia T – VV Limmen 1-3
In Tuitjenhorn stond het treffen tussen Hollandia T en VV Limmen op het programma. Een duel tussen twee ploegen die nog ongeslagen waren in de competitie. Voor de thuisploeg eindigde het duel in mineur, aangezien de gasten er dankzij een 1-3 overwinning met de punten mee vandoor gingen. ‘Limmen was beter. Doordat ze kansen lieten liggen bleven we in de wedstrijd. Na de 3-1 kregen we nog kansen op de 3-2” blikt Hollandia T coach Ronald De Rooij terug. Doordat de 3-2 niet viel kon de spanning niet terugkomen en ging de overwinning dus terecht naar Limmen.

Nieuwe Niedorp – KSV 2-4
In de zogeheten ‘zes punten’ wedstrijd heeft Nieuwe Niedorp geen goede zaken gedaan. De ploeg, die via Daan Stegers nog wel op een 1-0 voorsprong kwam, verloor met 2-4 van KSV. De ploeg kreeg na de 1-0 twee doelpunten tegen, om vervolgens via Piet Stam op 2-2 te komen. De Niedorpers incasseerden in het vervolg weer twee doelpunten waardoor het met lege handen bleef.

Con Zelo – Alcmaria Victrix 4-5
In Waarland is Con Zelo tegen een nipte nederlaag aangelopen. Tegen Alcmaria Victrix, dat geen geweldige start van de competitie kende, ging de ploeg met 4-5 onderuit. De bezoekers kwamen al snel op 0-2, maar de Waarlanders konden via Niels Leegwater en Sebas van Balgooy terugkomen. Nadat Alcmaria wederom een voorsprong pakte kwam Con Zelo via van Balgooy en Sander Houtenbos tweemaal terug van een achterstand. Toch leverde het geen punten op. Amin Charik wist met zijn derde treffer van de middag de overwinning te bemachtigen met Alcmaria Victrix.

Hugo Boys – VZV 8-2
In Heerhugowaard – de Noord is VZV hard onderuit gegaan. In de derby profiteerde aanvaller Bart Steenman tweemaal van defensieve fouten bij Hugo Boys, maar de acht doelpunten die de thuisploeg maakte bezorgde VZV een pijnlijke middag. Op de twee doelpunten na kon VZV ook vrijwel niets creëren, waardoor het ook geen aanspraak kan maken op meer. De formatie van Duncan Muskiet staat zo ook na drie wedstrijden nog op nul punten.

VV Schagen – FLEVO 1-2
In eigen huis heeft VV Schagen de eerste nederlaag van het seizoen geleden. De formatie van coach Gosse Bosma kwam door een volley van Mitch Rekveld nog wel op een 1-0 voorsprong, maar kon deze niet uitbouwen of vasthouden. Freek Vrenegoor bleek de plaaggeest voor Schagen. Vrenegoor benutte de eerste kans die FLEVO kreeg, en bracht zijn ploeg later de overwinning, 1-2.

Geel Zwart’30 – SRC 4-5
Dat het in ‘T Zand kermis is mag duidelijk zijn. Ook op het complex van Geel Zwart’30 werd er genoeg moois beleefd, met name voor de bezoekende ploeg SRC. De Schagense formatie van coach Ron Weinbrecher kwam op een keurige 0-3 voorsprong, waarna de thuisploeg nog iets terug kon doen met de 1-3. De bezoekers kwamen op 1-4, maar wankelde hierna toch door de 2-4 en 3-4 van Geel Zwart’30. Gelukkig voor SRC kon Robbert-Jan Klein de bevrijdende 3-5 maken, al werd het dankzij de 4-5 van Lex Tas nog even spannend. Uiteindelijk ging SRC er dus met de punten vandoor, terwijl Geel Zwart’30 de zure nasmaak van de nederlaag kon wegspoelen op de kermis.

ZDH – Winkel 0-6
Op bezoek bij ZDH heeft Winkel uitstekende zaken gedaan. De ploeg won overtuigend met 0-6. De klinkende overwinning is de eerste voor de ploeg van Douwe Visser. Samen met het gelijkspel wat al eerder werd behaald heeft de ploeg nu vier punten verzameld wat resulteert in een vijfde positie. Met drie treffers had Rick Fijnheer een belangrijk aandeel in de overwinning, die na rust door doelpunten van Jeroen Smit, Thijs Visser en Jim Berndt nog mooier werd.

Dirkshorn – VESDO 7-0
VESDO uit Schagen kent een teleurstellende start van hun avontuur in de vierde klasse. De ploeg verloor ook bij Dirkshorn met grote cijfers, 7-0. “Het eerste kwartier waren we zoekende, maar daarna hadden we het betere van het spel. Zeker na het doelpunt hadden we beter positie spel en meer kansen” oordeelde Dirkshorn coach Jeffrey Androg. “Ook qua kansen waren de verhoudingen duidelijk, bij een goede afronding hadden we de score kunnen verhogen” vond de coach. Met 7-0 kwam VESDO er dus nog genadig van af. Met vier doelpunten was Lex Hellinga de grote man bij Dirkshorn, dat de andere treffers had te danken aan Wilco Gootjes, Sjaak Konijn en Nick Smit. “Trots op mijn spelers” besluit Androg.

Egmondia – ZAP 1-4
In Egmond heeft ZAP uitstekende zaken gedaan. Op bezoek bij Egmondia won de ploeg van coach Sem Wokke met 1-4. De ploeg uit Breezand degradeerde vorig seizoen uit de tweede klasse, en heeft dit seizoen met twee overwinningen na tweede wedstrijden de draad van succes weer opgepakt. “Ik kijk heerlijk terug op deze wedstrijd. Zelf scoorde ik twee doelpunten en we pakken weer een overwinning” vertelt Jild Wardenaar.

“In de eerste helft gingen we goed van start. We kwamen om te laten zien dat we veel beter waren”. Dat laatste lukte dus voor ZAP, dat al snel op 0-1 kwam via Fabian Raap. ‘De 0-2 was van mij na een perfecte bal van Robin Schouwvlieger over de verdediging en de 0-3 was een schot van Schouwvlieger die nog van richting werd veranderd en de keeper kansloos liet” blikt Wardenaar terug. Vlak voor rust kreeg ZAP speler Broersen een twijfelachtige rode kaart waardoor ZAP de gehele tweede helft met tien man moest spelen. “Toen werd het zwaar” vond Wardenaar.

Na de 1-3 van de Egmonders kwam Twan Groot op en gaf vanaf links een keurige voorzet tussen de keeper en verdediger door. Voor Wardenaar was het vervolgens een koud kunstje om de bal in te schieten en de eindstand te bepalen op 1-4.